joi, 25 aprilie, 2024

1 Decembrie in municipiul Vaslui : 6.000 de vasluieni prezenti la Statuia lui Stefan Cel Mare-FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Peste 6.000 de vasluieni au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României și Centenarului Marii Uniri. 

În Piaţa Centrului Civic din Vaslui, la statuia voievodului Ştefan cel Mare, autorităţile locale şi judeţene au rostit alocuţiuni şi au depus apoi coroane de flori.

Subprefectul Mircea GOLOGAN a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, iar prefectul Eduard-Andrei POPICA a prezentat mesajul premierului Viorica Dăncilă, care a făcut apel la ”pace și unitate” din perspectiva preluării de căre ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului UE.

”Să fim uniţi în perspectiva apropiatului mandat al României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în care ne revine rolul de mediator imparţial. Să arătăm că ţara noastră este pregătită să-şi îndeplinească demn această înaltă responsabilitate! Să ne unim eforturile pentru ca evoluţia economică a României să permită trecerea la moneda euro în anul 2024. Să fim uniţi pentru ca admiterea României în spaţiul Schengen să fie decisă doar pe baza criteriilor tehnice obligatorii.

Acestea sunt principalele motive care ar trebui să ne unească. La 100 de ani de la Marea Unire, avem cel puţin 100 de motive să acţionăm ca o naţiune demnă şi puternică: frumuseţea naturală a României, istoria, resursele naturale, tradiţiile, oameni de cultură, oameni de ştiinţă, mari personalităţi politice şi sportivi care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume. Şi, mai presus de toate, avem responsabilitatea viitorului nostru şi al generaţiilor viitoare. Prin dialog şi deschidere, putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, se arată în mesajul prim-ministrului României.

A urmat o paradă militară de proporţii. Au defilat reprezentanţi ai unităţilor militare din Bârlad și blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne, cu drapelul de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, format din detaşamentele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Serviciului Teritorial al Poliției de Fronieră.

Toate instituţiile prezente la defilare, la care se adaugă Penitenciarul Vaslui, Poliția locală Vaslui şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean, au participat la paradă cu vehiculele din dotare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img