vineri, 19 aprilie, 2024

1 iunie la IPJ VASLUI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Peste 150 de copii, insotiti de cadre didactice au vizitat,miercuri,1 iunie, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, in cadrul unei actiuni organizate cu prilejul „Zilei Internationale a Copilului”.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui proiect national intitulat „Scoala sigurantei Tedi” in care Inspectoratul General al Politiei Romane este partener. Scopul proiectului este informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii, prin metode educative specifice varstei lor.

Beneficiarii proiectului sunt elevii de clasa I, ce se afla la inceputul unei etape importante a vietii, iar in cadrul acestei activitati informatiile au fost diseminate tuturor copiilor din clasele I-IV din cadrul Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Cei mai mici participanti la trafic si-au putut verifica cunostintele rutiere vizionand un film intitulat „Drumul colorat”.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentata o parte din tehnica utilizata de politisti in cadrul misiunilor operative. Principalele puncte de atractie pentru copii au fost mijloacele specifice de interventie ale politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale. Astfel, cei mici au putut observa dotarea in materie de armament si echipamente de protectie  folosite in activitate de „mascati”.

Specialistii criminalisti au prezentat trusele specializate si echipamentele criminalistice necesare descoperirii tipurilor de categorii de urme existente in campul infractional. Copii s-au aratat interesati si de modul in care se ridica amprentele.
   
Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui ureaza La multi ani tuturor copiilor si multumeste celor care si-au sarbatorit aceasta zi alaturi de politisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img