marți, 19 martie, 2024

10 alimente bogate in vitamina A

Distribuie:

Publicat:

Vitamina A nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatie, deoarece aduce multe beneficii. Iata care sunt cele 10 alimente bogate in vitamina A pe care merita sa le adaugi dietei tale:

Morcovi. Un morcov are o cantitate dubla de vitamina A fata de cea recomandata pentru o zi. Fructele si legumele ne ofera betacaroten, care este convertit in corp sub forma de vitamina.

Spanac. O salata cu spanac contine 49% din doza de vitamina A recomandata zilnic. De asemenea, spanacul este bogat in magneziu, calciu si fier.

Caise uscate. Daca vrei sa mananci ceva rapid, caisele uscate sunt cea mai buna alegere. Ele contin atat vitamina A, cat si magneziu, fier si vitamina B.

Pepene galben. Pepenele galben este bogat in vitamina A si, de asemenea, contine fibre alimentare, potasiu si vitamina B. Este indicat pentru mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Ardei rosu. Nu ezita sa consumi ardei rosu, deoarece iti ofera doza zilnica necesara de vitamina A.

Cartofi dulci. Chiar si cartofii dulci sunt recomandati, deoarece sunt foarte bogati in vitamina A. O portie de cartofi dulci iti ofera de trei ori mai multa cantitate de vitamina A decat cea recomandata zilnic.

Grapefruit. Daca ai pofta de ceva racoritor, mananca un grapefruit. Daca mananci doua, ai atins doza zilnica necesara de vitamina A.
 
Fistic. Spre deosebire de caju si migdale, fisticul este bogat in vitamina A.

Broccoli. Broccoli este recomandat atat pentru vitamina A, cat si pentru ca ofera corpului proteine, calciu si vitamina C.

Mango. Nu doar ca are un gust foarte bun, dar este si foarte sanatos. Acest fruct contine 36% din doza zilnica necesara de vitamina A. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img