marți, 19 martie, 2024

10 alimente care topesc depunerile de colesterol de pe vasele de sange si previn infarctul si accidentul vascular

Distribuie:

Publicat:

Colesterolul marit este o problema medicala foarte serioasa. Dieta bogata in grasimi si chimicale favorizeaza ingrosarea peretilor vasculari, iar sangele nu mai poate transporta cu usurinta oxigenul si nutrientii in corp

Iata cateva alimente care dizolva depunerile de colesterol din vasele de sange:

Usturoiul
Usturoiul este bogat in antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la scaderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasa.

Ovazul
Fibrele de ovaz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de peretii arterelor si previne ateroscleroza, reducand astfel riscul bolilor de inima.

Suc de rodie
Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decat in alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine si portocale.

Merele
Reduc semnificativ cantitatea de colesterol si alte grasimi ce este absorbita la nivelul sistemului digestiv, dar si cantitatea de glucoza.

Peste gras
Contine acizi grasi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.

Nucile
Sunt bogate in grasimi mononesaturate si acizi grasi omega-3. Include in dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.

Ulei de masline
Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate care ajuta la combaterea formarii placilor pe peretii arterelor.

Avocado
Este bogat in grasimi mononesaturate, care reduc riscul acumularii placii in artere.

Rosii
Sunt bogate in licopen, un antioxidant care ajuta la scaderea colesterolului rau si reduce riscul acumularii placilor in artere.

Spanac
Aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in vitaminele A si C. Impreuna, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img