sâmbătă, 20 aprilie, 2024

10 lucruri pe care nu stiai ca le faci gresit cand te machiezi

Distribuie:

Publicat:

Tuturor ne este comod sa ne formam o rutina in ceea ce priveste aplicarea machiajului de zi cu zi, si mai ales anumite obiceiuri. Cel mai probabil inca nu stapanim tehnica conturatului, in ciuda zecilor de tutoriale online pe care le-am vizionat, iar aplicarea tusului este de cele mai multe ori inamicul nostru. Asadar, este foarte posibil sa existe cateva greseli pe care le facem in repetate randuri, fara sa ne dam seama. De la aplicarea fondului de ten la folosirea pensulelor corecte, iata 10 greseli pe care probabil le faci cand de machiezi.

1. Nuanta gresita a pudrei bronzante. Alegerea nuantei pudrei bronzante este esentiala daca vrem sa avem un machiaj armonios. Aleasa in functiile de subtonurile tenului tau, pudra bronzanta are rolul de a ne sculpta fata, astfel evidentiind zonele importante. Asadar, aplicarea unei nuante gresite poate da senzatie de pete murdare. Daca aveti subtonuri galbene sau maslinii, optati pentru o pudra bronzanta cu tente aurii. In cazul in care subtonurile tale sunt roz sau rosii, alege un bronzer de tip tera-cotta, care iti va da o stralucire naturala. Acest lucru iti va asigura un aspect natural, in loc de un contur evident.

2. Folosesti pensula in mod incorect. In momentul achizitionarii pensulelor de machiaj, este necesar sa acordati atentie atat dimensiunii, cat si fibrelor acesteia. Spre exemplu, daca lucrati cu zone ale fetei precum ochii, este indicat sa folositi pensule mici si dense, deoarece va ofera precizie. Cand aplicati fondul de ten, va doriti un aspect cat mai uniform si o acoperire cat mai mare. O pensula plata este cea care poate duce aceasta sarcina la bun sfarsit. Feriti-va de cele dense si pufoase, deoarece acestea o sa distribuie fondul de ten inegal. De asemenea, folositi o miscare de usoara atingere pentru a obtine o acoperire mai mare, iar fondul de ten poate fi amestecat mai bine printr-o miscare circulara.

3. Sprancene cu aspect artificial. Sprancenele dese si groase raman pe lista trendurilor in ceea ce priveste machiajul. Desi toate aspiram la sprancenele Carei Delevingne, acestea pot fi foarte dificil de obtinut, mai ales pentru cele care nu au sprancenele dese. Cu toate acestea, poti sa le dai sprancenelor tale un aspect natural dar si trendy in felul urmator: incepe prin a-ti masura spranceana in raport cu forma fetei tale. Poti sa folosesti creionul ca rigla si aliniaza marginea interioara a sprancenei cu nara corespunzatoare. Cel mai inalt punct al arcului sprancenei este determinat chiar de marginea irisului. Coada sprancenei trebuie sa se termine in punctul in care linia imaginara trasa de la nara ajunge la marginea exterioara a ochiului. Folosind o nuanta mai inchisa, incepeti de la interiorul sprancenei si continuati pana la jumatatea acesteia sa definiti arcul prin desenarea unei linii sub aceasta. Apoi, dupa ce ati definit spranceana, umpleti-o cu un fard sau creion de nuanta mai deschisa, pentru a crea un efect ombré.

4. Alegerea fondului de ten – prea inchis sau prea deschis. Cel mai probabil, toate am trecut prin acel moment jenant si frustrant in care ni se atrage atentia ca purtam o nuanta de fond de ten care este orice, dar numai potrivita nu. In cazul in care esti una dintre persoanele care nu isi gasesc nuanta perfecta desi a incercat diverse branduri, nu dispera. Poti sa folosesti doua nuante – o nuanta de fond de ten usor mai inchisa decat culoarea ta naturala si una putin mai deschisa. Aplica nuanta de fond de ten mai deschisa pe zona centrala a fetei si cea mai intunecata pe marginile acesteia. Asigurati-va ca fondul de ten este distribuit si in zona gatului pentru a crea un rezultat final perfect.

5. Aplicarea tusului. Bine cunoscuta codita a tusului este populara pentru un motiv – este aproape imposibil de realizat. Tendinta care nu inceteaza sa apara pe copertile revistelor glossy sau pe pleoapele fashionistelor pe care le urmarim in mediul online poate fi greu de realizat. Daca tragi de pleoapa in momentul in care aplici, in speranta obtinerii unui aspect atragator, te inseli. Incepe prin aplicarea unei linii subtiri de tus in centrul pleoapei pentru a stabili latimea; acest pas asigura ca linia nu devine prea groasa pentru forma ochilor. Desenati codita incepand din exteriorul ochiului, trasand o linie din cel mai inalt punct al acesteia pana in centrul pleoapei.

6. Conturarea buzelor cu ruj lichid. Felul in care iti conturezi buzele inainte aplicarii rujului poate sa iti transforme aspectul buzelor radical. Stabileste extremitatile buzelor tale si percepe-le ca punctele cardinale – nord, sud, est si vest. Incepe procesul de conturare din centrul buzelor, astfel definind arcul buzei superioare (nord), cat si centrul buzei inferioare (sud). Deschideti usor gura pentru a avea mai multa precizie cand aplicati conturul in zona colturilor. La sfarsit trasati o linie verticala, folosind creionul de contur in centrul buzelor.

7. Aplicarea gresita a iluminatorului. Evidentierea pometilor cu ajutorul iluminatorului si sculptarea acestora prin aplicarea pudrei bronzante raman cei mai dificili pasi. Pentru un aspect natural, fie ca folositi produse de contur sub forma de creme sau pudre, incercati sa evitati desenarea unor linii evidente. In schimb, efectuati o miscare usoara folosind pensula de-a lungul structurii osoase. Procesul de conturare, efectuat intr-un mod gresit, poate lasa efectul de pete murdare pe fata, creand un aspect neingrijit. Asadar, asigurati-va ca ati aplicat o pudra pulbere care sa fixeze fondul de ten inainte de a contura fata. De asemenea, opteaza pentru o nuanta potrivita a pudrei bronzante. Evitati nuantele prea inchise si alege un produs de contur mai inchis cu doua nuante decat tenul tau. Cand aplicati iluminator in zona nasului, asigurati-va ca nu evidentiati drastic varful – acest lucru poate alungi forma nasului, oferindu-va un aspect neplacut. De asemenea, atunci cand va conturati obrajii, luati aminte ca linia de bronzer nu trebuie sa fie prea joasa. Aceasta greseala va asigura un aspect al fetei mai lung, in loc de forma ovala dorita. In schimb, trasati linia de contur din varful urechii, oprindu-va la pupila ochiului.

8. Deteriorarea genelor naturale. Desi genele false sunt din ce in ce mai populare, nu foarte multa lume se gandeste la ravagiile pe care acestea le fac in randul genelor noastre naturale – iar acest lucru se datoreaza unei aplicari incorecte. Cu toate acestea, exista o metoda mai benefica si rapida de aplicare a genelor false. Incepe prin a aplica un strat de rimel, iar pentru un aspect cat mai natural si o aplicare cat mai rapida, asezati-va in fata unei oglinzi, cu capul orientat in fata. Apoi, aplicati un strat subtire de lipici special pentru gene false si asteptati 20 de secunde. Cu capul inclinat pe spate, atasati banda de gene false in centrul pleoapei. Atasati colturile exterioare si interior si folositi capatului unei pensule pentru a apropia genele false de linia genelor naturale. Rezultatul final este unul natural si usor de obtinut.

9. Sclipici in toate locurile gresite. Desi sclipiciul, fie el in fardul de pleoape, iluminator sau pudra bronzanta, este unul dintre cei mai buni prieteni ai femeilor, poate sa devina usor un inamic. Aplicarea sclipiciului din orice produs de cosmetica creeaza o textura suplimentara, care poate scoate in evidenta porii si liniile fine. Asadar, data viitoare cand aplici iluminator, asigura-te ca nu ai o acnee foarte vizibila. De asemenea, nu il utiliza in zone aproape de ochi sau prea departe de centrul fetei. Pentru a evita pleoapele texturate, nu folositi nuante de fard ce contin sclipici in pliul pleoapei. In schimb, foloseste farduri mate si sclipici pe pleoapa mobila sau in coltul intern al ochiului.

10. Aplicarea rimelului. Evitati aplicarea mai multor straturi de mascara, mai ales cand aceasta nu a avut timp sa se usuce. Acest lucru va va impreuna genele, asa ca lasati rimelul sa se usuce cateva secunde intre primul si al doilea strat pentru a obtine un aspect de gene lungi, separate si bine definite. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img