joi, 28 martie, 2024

10 lucruri practice pe care le poti face folosind Cola

Distribuie:

Publicat:

Aceasta bautura se dovedeste a fi extrem de utila atunci cand vine vorba de curatenia prin casa sau un ajutor de nadejde in ingrijirea noastra. Brightside ne prezinta 10 intrebuintari inedite ale sale:

1. Bucle naturale

Acidul orto-fosforic din aceasta bautura face firele de par lucioase si usor ondulate. Nivelul pH-ului scazut din ea normalizeaza echilibrul de acid alcalin, lucru foarte important pentru persoanele cu parul uscat si fragil. Umezeste buclele cu Cola, iar dupa 5-10 minute spala parul cu sampon.

2. Indepartarea gumei de mestecat

Nu trebuie sa te panichezi daca ti s-a lipit guma in par. Toarna niste Cola pe guma si las-o sa actionezi timp de cateva minute. Apoi, indeparteaza incet si cu grija guma. Procesul este lung, dar este mult mai bine decat taierea parului!

3. Decolorarea parului

In cazul in care te-ai vopsit si culoarea este prea intunecata, ai posibilitatea de a-ti decolora parul prin spalarea lui cu aceasta bautura. Un astfel de efect se explica datorita prezentei acidului citric si uleiurilor citrice esentiale din reteta acesteia.

4. Protectie contra daunatorilor

Fermierii indieni folosesc spray-uri cu Cola pentru culturile lor pentru a le proteja de insecte. Siropul de zahar pe care il contine atrage furnicile rosii, cei mai rai dusmani ai daunatorilor. De asemenea, daca ai melci in gradina, toarna aceasta bautura an farfurii si pune-le in diverse locuri, astfel vei scapa de ei!

5. Ameliorarea durerilor provocate de rani usoare

Daca ai fost intepata sau muscata de insecte, pune un tampon de bumbac inmuiat in Cola pe zona afectata.

Mancarimea si arderea se va reduce semnificativ datorita cofeinei care are un efect anestezic. Acesta este motivul pentru care aceasta bautura este folosita in cazul intepaturilor de meduze.

6. Curatarea baii

Tot datorita acidului orto-fosforic, Cola dizolva foarte bine depunerile de calcar si alte impuritati. Ultilizeaza un burete sau un pulverizator pentru a aplica lichidul, lasa-l cateva ore sau peste noapte si apoi clateste bine. Acest acid se refera la aditivii alimentari autorizati si nu este daunator pentru noi daca este consumat in cantitati rezonabile.

7. Dizolvarea grasimii

Acizii si cafeina dizolva grasimea, acesta este motivul pentru care bautura este folosita pentru a spala vasele sau suprafetele din bucatarie. Se acopera ustensilele cu Cola, se lasa mai multe ore sa actioneze, dupa care se spala ca de obicei.

8. Mirosurile intepatoare

Daca lucrurile tale miros a benzina sau gaz, scufunda-le intr-un amestec de apa si Cola in cantitati egale. Aceasta bautura te poate scapa, de asemenea, de mirosurile de peste, insa nu trebuie adaugata in masina de spalat rufe sau folosita pe hainele pretentioase.

9. Curatarea monedelor

Se pun monedele patate intr-un recipient ingust mare pe care il umplem cu Cola. Se lasa 10-15 minute, se agita recipientul, apoi se spala monedele dub un jet de apa.

10. Indepartarea ruginii

Cola se descurca perfect cu rugina, astfel incat poti folosi aceasta bautura pentru a slabi suruburile ruginite, de a curata articolele din metal si de a rezolva alte probleme provocate de rugina. Pune Cola pe zona afectata si apoi freaca cu un burete.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img