vineri, 29 martie, 2024

10 motive pentru care pescuitul este bun pentru sănătatea ta mentală

Distribuie:

Publicat:

Lisa Kennelly de la Fishbrain, rețeaua de socializare pentru cei care iubesc pescuitul, îți explică de ce această actvitate este atât de bună pentru psihicul tău.

1. Îmbunătățește concentrarea

Pentru a pescui trebui să fii atentă la ceea ce faci, deși nu pare mare lucru să aștepți să se prindă. Însă atunci când prinzi un pește și trebuie să-l tragi nu mai ai timp să te gândești și la altceva. Să te concentrezi doar pe câte un lucru o dată este incredibil de relaxant.

2. Te conectezi cu natura

Un studiu recent a subliniat faptul că medicii încep să prescrie plimbări pe malul lacului pentru cei sufrinzi de depresie, proximitatea apei fiind un ingredient cheie pentru vindecare. Faptul că te afli în natură și respiri aer curat este benefic atât pentru fizicul cât și pentru psihicul tău.

3. Îți dă timp să legi prietenii

Pescuitul este o activitate ce poate fi făcută în familie sau alături de prieteni fără nici o problemă, deoarece când sunteți departe de viața modernă aveți timp să petreceți timp de calitate împreună. Fiți însă atenți la cât de multă gălăgie faceți, ca să nu speriați chiar toți peștii.

4. Îmbunătățește stima de sine

Pescuitul este modul perfect de a-ți seta și atinge țeluri personale, deoarece chiar dacă ai o zi fără să prinzi nimic, realizezi totuși că ești capabilă de noi abilități, ceea ce te face să te simți mai bine.

5. Îți îmbunătățește capacitatea de analiză

Să te gândești de fiecare dată care este locul în care poți prinde mai mulți pești îți va dezvolta abilitățile de analiză și îți va pune creierul la contribuție, ceea ce este bine pentru sănătatea ta. În plus, aceste abilități critice nou dobândite îți pot salva viața în alte circumstanțe.

6. Te poți retrage din „lumea reală”

Pescuitul este perfect când vrei să te detașezi puțin, deoarece acolo te poți concentra pe tine însăți stând în liniște și departe de lume, dacă îți dorești acest lucru. Această formă de a medita favorizează introspecția.

7. Crește nivelul de vitamina D

Pentru că stai în aer și de cele mai multe ori în soare, îți va crește și nivelul de vitamină D, iar cercetările efectuate de cei de la American Journal of Geriatric Psychiatry au scos la iveală faptul că cu cât mai multă vitamina D ai în organism cu atât mai mic este riscul depresiei.

8. Combate efectele poluării fonice

În ziua de astăzi, este greu să găsești un moment de liniște, dar pescuitul este modalitatea perfectă de a sta liniștită. Conform cercetătorilor de la University of Michigan, creierul se reface ușor dacă se concentrează pe abilități de intensitate scăzută, fără stimuli senzoriali.

9. Este o formă de exercițiu fizic

Fie că pui plasa fie tragi cu undița, pescuitul este excelent pentru a arde calorii, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății mentale. Potrivit unui studiu realizat la University of Nebraska, pescuitul reduce anxietatea și depresia, îmbunătățind funcțiile cognitive. 

10. Încurajează călătoriile

În anul 2014, un studiu realizat de către cercetătorii de la Cornell University a arătat că așteptare și plănuirea unei călătorii sporește fericirea, iar pescuitul îți dă tocmai ocazia să descoperi părți noi ale lumii. sursa: feminis.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img