marți, 19 martie, 2024

10 obiceiuri care pot creste nivelul de estrogen din organismul tau

Distribuie:

Publicat:

Un dezechilibru hormonal iti poate afecta corpul in mai multe feluri, de la schimbari fizice pana la probleme serioase de sanatate. Un nivel crescut de estrogen poate duce la diferite tipuri de cancer, endometrioza, chisturi ovariene, cheaguri de sange, dar si un colesterol ridicat. Printre simptomele intalnite in caz de nivelul de estrogen crescut de estrogen: hiperglicemie, retentie de lichide, menstruatie abundenta, sani fibrochistici, ameteli, dureri de cap sau schimbari de dispozitie.
 
Insa, cu cateva mici schimbari, nivelul de estrogen crescut poate fi prelucrat in organism de catre ficat, intr-o maniera protectoare. Iata cateva obiceiuri pe care cu siguranta le faci in fiecare zi si care contribuie la un nivel crescut de estrogen:

1. Nu mananci legume. Daca vrei sa tii sub control nivelul de estrogen, este important sa te asiguri ca ai suficiente fibre. O dieta bogata in fibre te poate ajuta sa ai un nivel scazut al estrogenului. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa incluzi in dieta ta legume precum conopida sau orice este verde si are frunze.

2. Nu verifici daca lactatele si carnea pe care le cumperi au hormoni. Animalele primesc hormoni pentru a produce mai mult lapte sau pentru a creste mai repde, lucru care poate creste nivelul de estrogen din corp. Nu trebuie sa elimini complet carnea sau lactatele din alimentatie. Doar incearca sa le eviti pe cele care nu au specificatii concrete pe ambalaj.
 
3. Nu faci sport. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca exercitiile facute in mod regulat contribuie la un stil de viata sanatos. Daca nu faci exercitii, tesuturile grase din corpul tau pot produce un nivel crescut de estrogen. Iar ca un bonus, exercitiile facute in mod regulat iti scad nivelul de estrogen din corp.

4. Bei alcool. Incearca sa eviti alcoolul pe cat posibil. Daca nu poti sa faci asta, atunci incearca sa limitezi consumul. Alcoolul iti afecteaza ficatul, care este responsabil cu procesul de prelucare al estrogenului din organism. Consumul excesiv de alcool iti poate afecta ficatul, lucru care poate duce la cresterea nivelului de estrogen.

5. Consumi fructe si legume care nu sunt organice. Incearca sa stai departe de produsele care contin pesticide si chimicale. Aceste substante se regasesc de obicei in fructe si legume si pot reactiona precum estrogenul in corp.

6. Nu consumi probiotice. Un dezechilibru hormonal produce un dezechilibru si pentru alte parti ale corpului. Un dezechilibru bacterian din intestine reduce eliminarea estrogenului din corp. Probioticele pot reface sanatatea bacteriilor din intestine, iar astfel se elimina orice exces de estrogen din organism.
  
7. Consumi multe produse care contin soia. Soia are o concentratie destul de mare de diferite tipuri de estrogen. Pe cat posibil, incearca sa consumi cu limita. De asemenea, poti vorbi cu un doctor sau cu un nutritionist care te poate ajuta sa identifici alimentele deja contin hormoni.

8. Cafeaua in exces poate creste nivelul de estrogen. Precum zaharul si alcoolul, consumul excesiv de cafea sau de alte lucruri care contin cofeina pot de asemenea sa creasca nivelul de estrogen. Nu trebuie sa le elimini complet, doar sa ai grija la cantitatea pe care o consumi. Studiile arata faptul ca 3 cani de cafea pe zi sunt mai mult decat suficiente.

9. Dormi doar cateva ore pe noapte. Sa dormi suficient in fiecare noapte nu doar ca e important pentru ca hormonii tai sa fie tinuti sub control, dar e extrem de indicat pentru intreaga ta sanatate. Un somn indeajuns de lung poate duce la un nivel scazut de melatonina, ceea ce iti poate proteja corpul de excesul de estrogen. Asigura-te ca te odihnesti in fiecare seara.

10. Te stresezi prea mult. Stresul iti poate afecta sanatatea atat de mult incat se poate ajunge si la un dezechilibru hormonal. Stresul conduce la un nivel crescut de cortizol, care este format din progesteron. Din acest motiv, nivelul crescut de estrogen din corp poate aparea in acel moment. Din fericire pentru tine, chiar daca ai un nivel crescut de estrogen, acest lucru se poate remedia. Mai multe schimbari la nivelul stilului de viata precum mai putin alcool, mancare organica, mai multe exercitii si odihna suficienta te pot ajuta. Daca vei respecta toate aceste sfaturi, cu siguranta te vei simti si mai bine. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img