vineri, 29 martie, 2024

10 obiecte care trebuie pastrate doar pentru tine pentru a evita imbolnavirile

Distribuie:

Publicat:

10 obiecte care trebuie pastrate doar pentru tine pentru a evita imbolnavirile

Te feresti cat poti de toaletele publice, iti speli mainile cat de des poti, dar cu toate acestea, nu scapam de temutii microbi. Si asta pentru ca facem unele gesturi inconstiente prin care ne punem singuri sanatatea in pericol.

Medicul german Afschin Fatemin, expert in dermatologie si fondatorul clinicilor S-thetic din Duseeldorf, Hamburg si Munchen, a intocmit pentru revista germana Focus o lista cu zece lucruri pe care nu ar trebui sa le impartiti cu nimeni. “Un sistem imunitar puternic ne ajuta sa ne ferim de multe boli, insa nici cel mai puternic nu ne poate feri de hepatita”, a declarat medicul.

1. Prosopul
Folosirea prosopului altcuiva favorizeaza transmiterea unor boli de piele, cum ar fi acneea, tricomonas sau paduchii lati.

2. Lama de ras
Indiferent ca vorbim depre lama traditionala sau aparate de ras moderne exista riscul de infectie cu stafilococ, dar si hepatita, in cazul in care posesorul sufera de o asemenea boala.

3. Sapunul
Teoria spune ca sapunul ar trebui sa ne curete si sa ne protejeze de bacterii. Realitatea este ca sapunul este un magnet de bacterii. Sapunurile in forma dura au pe suprafata lor bacterii chiar si la 48 de ore de la utilizare. Recomandarea medicului este sapunul sub forma lichida.

4. Deodorantul cu bila
Acest timp de deodorant sporeste riscul de transmitere a unor germeni si ciuperci. Recomandarea medicului este deodorantul de tip spray.

5. Peria de par
Favorizeaza transmiterea de paduchi si scabie. Medicul recomanda, ca in cazul periilor de par si a pieptanului, sa se introduca in apa calda timp de zece minute dupa utilizare. Recomandarea vizeaza in special frizerii.

6. Unghiera
Hepatita este transmisa si prin contactul cu sangele celui infestat. Riscul de transmitere cu unghiera sau forfecuta altuia este cat se poate de real. Ea ar trebui dezinfectata dupa fiecare folosire.

7. Periuta de dinti
Oricat de neobisnuit vi s-ar parea, un sondaj realizat in 2013 in Marea Britanie a aratat ca unul din patru cupluri foloseste aceeasi periuta de dinti. Medicul avertizeaza ca oamenii se pot infecta astfel cu hepatita C, dar si cu parandontoza.

8. Ochelari de soare
Obiectele care intra in contact direct cu ochii nostri pot provoca infectii bacteriene, cum ar fi conjunctivita sau urciorul. Recomandarea medicului este de a nu imparti cu nimeni ochelarii de soare, picaturile pentru ochi sau trusa de machiaj.

9. Castile
Sa ascultam muzica amandoi la aceleasi casti nu este o idee buna. Un studiu realizat recent a scos la iveala ca pe 92% dintre castile analizate s-au aflat bacterii daunatoare.

10. Caciula si fularul
Astfel sunt transmise nu doar paduchi, ci si alte bacterii daunatoare, fie ca vorbim despre palarie, caciula sau fular.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img