joi, 28 martie, 2024

10 sfaturi pentru a fi în formă toată iarna

Distribuie:

Publicat:

Sfaturi pentru iarna. Cu toții simțim o lovitură serioasă iarna. Lipsa de soare este clar un impediment. Este timpul să implementăm un plan de acțiune pentru a face față frigului și a rămâne în formă bună!

1. Planificați-vă o vacanță sau o mini-călătorie la soare. Ia-ți doza zilnică de soare? Clima țării noastre nu o permite, mai ales toamna și iarna. Așadar, de ce să nu planifici o săptămână la soare? Moralul tău se va îmbunătăți și te vei putea întoarce cu un ten frumos bronzat. Și, mai presus de toate, puteți completa vitamina D, chiar dacă protecția solară – esențială în cazul expunerii la soare – își încetinește sinteza în piele.

2. Sfaturi pentru iarna. Aer curat. După cum știți, razele soarelui sunt principala sursă de vitamina D. Acesta este un motiv în plus pentru a merge la plimbare și pentru a lua o gura de aer curat. În mod ideal, petreceți cel puțin o jumătate de oră în aer liber în fiecare zi și expuneți-vă brațele, fața și mâinile la soare, de preferință între 11 și 15:00 când soarele este cel mai înalt.

Sfaturi pentru iarna

3. Fii atent la dieta ta. Sfat numărul 1: nu săriți niciodată peste micul dejun, esențial pentru a începe ziua in forma buna! Sfat numărul 2: pune regulat pește în meniu, în mod ideal, de două ori pe săptămână. Sardinele, heringul, somonul și uleiul de ficat de cod sunt surse bune de vitamina D.

4. Bea apă. Și suficienta. Dacă nu bei suficientă apă, corpul tău devine deshidratat. Rezultatul? Te simți obosit. O hidratare bună este esențială pentru o bună absorbție a nutrienților din intestin, reglarea temperaturii corpului, asimilarea nutrienților și eliminarea deșeurilor. Bea un pahar cu apă la ridicarea din pat și, în timpul zilei, asigurați-vă că beți un litru și jumătate de apă.

5. Sfaturi pentru iarna. Luați o pastilă pentru a obține doza zilnică de soare. Din fericire, există suplimente alimentare direcționate și eficiente pentru a remedia o deficiență de vitamina D.

6. Petreceți timp cu prietenii și familia. Nimic mai bun pentru moral decât contactele sociale. Este suficient să te înconjori de oameni pozitivi și dinamici pentru a te simți mult mai bine.

7. Pune deoparte momente doar pentru tine. Contactele sociale sunt importante, dar ar trebui să-ți faci timp și pentru a te răsfăța. Te simți imediat mai fericit când simți că ai grijă de tine.

8. Fa miscare regulat!? Exercițiul eliberează endorfine care fac ca viața să arate bine și să vă ofere un impuls. Și pentru că endorfinele îți întăresc sistemul imunitar.

9. Sfaturi pentru iarna. Dormi bine. 7 – 8 ore de somn este regula de aur, dar calitatea somnului nu trebuie ignorată. Încercați să urmați un ritual neschimbat, să vă limitați consumul de alcool și cofeină, să mențineți o temperatură între 16 și 21 de grade în camera dvs. Si citiți o carte în loc să navigați pe rețelele sociale înainte de a dormi.

10. Evitați stresul. Când ești stresat, corpul tău este în alertă ridicată. Ritmul tău respirator și cardiac pot crește, ceea ce necesită energie din partea organismului. Dacă această situație continuă, riscați epuizare. Nu-ți pierde energia: protejează-te de stres!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img