vineri, 26 aprilie, 2024

10 trucuri pentru un ten mereu curat

Distribuie:

Publicat:

Traim intr-o perioada in care atat femeile, cat si barbatii, se simt presati sa afiseze cea mai buna varianta a lor in fata societatii – ceea ce inseamna si un ten impecabil. Cu toate acestea, a avea un ten sanatos semnifica mult mai mult decat a face o impresie buna.

Pe langa faptul ca ne dorim sa iesim increzatoare din casa, fara sa aplicam fond de ten si doua tipuri de corectoare inainte, ingrijirea tenului este cruciala deoarece pielea reprezinta cea mai importanta bariera impotriva infectiilor, razelor ultraviolete si poluarii din mediul exterior. Prin urmare, iti punem la dispozitie o lista de trucuri pe care le poti integra in rutina ta de ingrijire si care te vor ajuta in mentinerea unui ten sanatos si curat.

1. Spala-te pe fata de doua ori pe zi. Daca tenul tau este predispus la cosuri sau pielea ta este grasa, nu trebuie sa sari peste pasul in care iti speli fata dupa ce te trezesti, dar si inainte sa te culci. Daca nu iti vei spala pielea la sfarsitul unei zile, mai mult ca sigur le ceri imperfectiunilor sa apara.

Faptul ca folosesti un scrub sau o solutie de curatare inainte sa te duci la culcare va ajuta la desfundarea porilor si la dizolvarea reziduului de fond de ten, celule moarte si excesul de uleiuri care s-a acumulat pe parcursul zilei – ca sa nu mai punem la socoteala ca spalatul pe fata este aliatul tau cand vine vorba de batalia impotriva acneei.

2. Foloseste un demachiant delicat. Rafturile farmaciilor si magazinelor ce comercializeaza produse de ingrijire sunt pline de produse faciale speciale pentru demachiere – iar incercarea de a-ti da seama care este alegerea potrivita pentru tine se poate transforma intr-o experienta coplesitoare.

Iar cand vine vorba de produsele de ingrijire a tenului, scump nu inseamna neaparat bun, asadar nu alergati spre raionul cu produse luxoase si costisitoare, deoarece este foarte posibil sa cheltuiti prea multi bani fara a scapa de probleme.

Din multitudinea produselor pentru demachiat – de la sapunuri la ape micelare – alegeti produsul care are cele mai putine ingrediente. Cu alte cuvinte, in ceea ce priveste produsele de ingrijire faciala, varianta simpla este intotdeauna una potrivita. Iar cand cititi lista de ingrediente, asigurati-va ca parfumul si alcoolul nu sunt pe aceasta, deoarece pot irita si usca tenul.

3. Aplica o crema hidratanta. Cum va ajuta un produs cosmetic hidratant cand vine vorba de un ten lipsit de imperfectiuni? Daca pielea ta este excesiv de uscata, aceasta va incerca sa compenseze lipsa de hidratare prin producerea exagerata de ulei – iar rezultatul este un ten cu mici imperfectiuni enervante.

Desi pare un pas ce poate sa fie dat la o parte din rutina ta de ingrijire, hidratarea este esentiala ca tenul tau sa vibreze luminos – plus ca iti face pielea mai moale si elastica, astfel diminuand si prevenind numarul imperfectiunilor.

Ca si produsele de curatare, crema hidratanta nu trebuie sa aiba un pret exorbitant sau sa fie plina de ingrediente extravagante. Cautati un produs care sa fie non-comedogenic, deoarece acestea nu vor infunda porii. Chiar daca aveti tenul gras, o crema hidratata speciala pentru tipul tau de piele este mai mult decat bine venita in rutina ta de ingrijire.

4. Exfoliaza, exfoliaza, exfoliaza. Exfolierea este un proces vital in rutina ta de ingrijire si o unealta nelipsita din arsenalul tau contra imperfectiunilor. Acest pas ajuta la eliminarea excesului de celule moarte ale pielii – daca acestea nu sunt inlaturate la timp, iti pot infunda porii si pot facilita aparitia acneei.  Acumularea de celule moarte este vizibila, deoarece tenul tau va arata imbatranit.

Daca ti-ai dat seama ca a trecut ceva vreme de ultima data cand ti-ai exfoliat tenul, achizitioneaza rapid un scrub si aplica-l pe fata folosind o perie exfolianta sau un burete. Folosirea unui scrub este recomandata o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de vreme si tipul tenului. in lunile calduroase, exfoliati mai des decat iarna, deoarece temperaturile ridicate favorizeaza productia de ulei.

5. Asigura-te ca dormi suficient. Deseori, motivul din spatele semnului care ti-a aparut de dimineata si ti-a ruinat toata ziua este lipsa somnului. Acneea si oboseala merg mana in mana, deoarece lipsa orelor de somn poate determina organismul sa elibereze compusi inflamatori – care determina aparitia imperfectiunilor.

Se spune ca mintea sanatoasa este intr-un corp sanatos, iar acelasi lucru se aplica si in cazul tenului curat. Asadar, asigura-te ca dedici intre sapte si noua ore somnului de frumusete in fiecare noapte.

6. Lasa imperfectiunile sa treaca de la sine. Ai cateva imperfectiuni care te irita, o intalnire importanta diseara si dorinta arzatoare sa le faci sa dispara cat mai curand? Faptul ca umbli la ele sau le spargi nu te va ajuta – mai mult, acest lucru le poate inflama sau poate lasa cicatrici. intr-adevar, este dificil sa te tii departe de aceasta tentatie, insa incearca de dragul sanatatii pielii tale.

Daca nu lasi imperfectiunile sa dispara in mod natural, iti vei expune porii la mai multe bacterii – inclusiv cele de pe mainile tale. in cazul in care ai un cos care nu vrea sa dispara sau care este dureros la atingere, consulta un dermatolog. Specialistul te va ajuta prin sugerarea anumitor tratamente sau produse speciale pentru a scapa in mod eficient de imperfectiuni.

7. Alimentatia corecta este esentiala. Desigur, o alimentatie corecta nu semnifica in intregime renuntarea la alimentele procesate, dulciuri, sau bauturi carbogazoase. in schimb, asigura-te ca planul tau alimentar este unul echilibrat, in care nu exista excese iar organismul tau se bucura de fiecare grupa de alimente.

Cu alte cuvinte, incearca sa limitezi atat gramele de zahar pe care le consumi zilnic, deseori gasite in dulciuri sau sucuri, cat si carbohidratii din produsele de patiserie sau painea alba. incearca sa incluzi mai multe vitamine din fructe si legume, cereale integrale si surse de proteina animala, precum ouale si carnea alba.

8. Aburi pentru a-ti deschide porii. Pentru toate datile in care ai adormit cu machiajul inca pe fata sau in care erai prea obosita ca sa te speli pe fata, fa un bine tenului tau si apeleaza la ajutorul aburilor. Pentru a-ti deschide si curata porii, fierbe o oala cu apa si fa o baie de aburi.

Nu numai ca aceasta sesiune de aburi o sa va ofere un sentiment revigorant, dar o sa va deschida porii, astfel eliberandu-i de rezidurile de machiaj, excesul de ulei sau de celulele moarte – in urma acestui proces, tenul o sa fie mai curat si sanatos.

9. Atentie la produsele de machiaj. Deja am invatat ca daca nu avem grija constanta de pori, nu trebuie sa ne surprinda momentul in care observam cum incep sa ne apara cosuri. Iar persoanele care folosesc produse de machiaj sunt mai predispuse la aparitia imperfectiunilor, deoarece acestea astupa porii.

Asadar, pentru a te asigura ca ai un ten curat si sanatos, cu toate ca folosesti fond de ten si pudra zilnic, utilizeaza produse fara ulei si non-comedogenice, deoarece sunt prietenoase cu porii. De asemenea, este vital sa te speli pe maini inainte de a-ti aplica produsele de machiaj si de ingrijire a pielii. Periile si buretii pe care ii folositi in realizarea unui machiaj trebuie spalate si dezinfectate frecvent, pentru a evita infectii.

10. Relaxeaza-te. Inspira adanc si expira usor, deoarece exista o conexiune intre stres si acnee. Daca esti intr-o perioada foarte stresanta si ai observat cum pe tenul tau apar imperfectiuni, acest lucru este perfect normal – vestea buna este ca exista diverse metode prin care poti minimiza nivelul de stres la care esti supusa. Cateva dintre modalitatile ce te pot ajuta sunt yoga, meditatia, plimbarile in parc si cititul.

Cand vine vorba de un ten sanatos si curat, acorda atentie produselor de ingrijire faciala pe care le folosesti – precum produsele de curatare, hidratare si machiaj – insa si bacteriilor nedorite de pe maini sau perii de machiaj. Concentrandu-te pe anumite elemente ale stilului de viata, cum ar fi orele pe care ti le petreci dormind si o dieta sanatoasa, poti sa imbunatatesti aspectul pielii tale.

Daca ai incercat mai multe tipuri de tratamente pentru acnee sau suferi de probleme ale pielii mai severe si nimic nu functioneaza, programeaza-ti o vizita la dermatolog. Specialistii iti pot prescrie tratamente care sa actioneze eficient asupra particularitatilor problemei tale, precum antibiotice sau produse de curatare. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img