marți, 19 martie, 2024

100 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea completa a unor strazi din Husi. Vezi ce spune primarul Ioan Ciupilan

Distribuie:

Publicat:

Vesti bune pentru huseni. Primarul Ioan Ciupilan anunta ca au primit fonduri de 2,2 milioane de euro pentru reabilitarea completa a 15 strazi din municipiul Husi.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza a publicat lista proiectelor aprobate pentru finantare din Fondul de Dezvoltare Institutionala (FDI).

Astfel, strazile din municipiul Husi ce urmeaza a fi asfaltate sunt: Fundatura Dobrina, Deal Cotroceni, Erou Ursan, Dumitru Patras, Melchisedec, Aleea Dobrina, Anton Iacob,  Vasile Croitoru, Barbu Delavrancea, Constantin Florescu, Victor Ion Popa, Tudor Arghezi, Nicolae Malaxa, Adam Baltatu si Octavian Cotescu.
Edilul husean anunta alte doua importante proiecte ce urmeaza a fi demarate in viitorul apropiat si raspunde totodata, si acuzatiilor aduse de liberali, referitor la disparitia afiselor electorale cu Viorica Dancila, candidat la prezidentiale, pe motiv ca acesta "nu suporta femeile".

"Nu fac parte din categoria lipitorilor de afise si nici a celor care le rup, acesta fiind un obicei liberal pe care l-au practicat din toate timpurile, activitatea mea constand in rezolvarea problemelor primariei si a municipiului Husi. Pentru cei care nu stiu, tocmai ieri in sedinta de guvern, doamna prim ministru a mai aprobat pentru municipiului Husi, suma de o suta de miliarde lei, bani pentru fondul national de investitii, unde 15 strazi vor fi supuse asfaltarii. E un proiect mai vechi despre care opozitia spunea ca nu o sa fie finantat, dar iata ca l-am obtinut, intre timp il scosesem la licitatie pentru demararea acestor lucrari iar sursa de finantare avea sa fie din bugetul local anual. Nu am nimic cu nici o femeie si nu o sa am nimic niciodata cu nici o femeie, totdeauna am probleme cu cei care se opun progresului municipiului Husi, dezvoltarii acestuia. Va rog sa va aduceti aminte de Cinematograful Dacia, de faptul ca trebuiau sa vina documente pentru a se confirma vorbele pe care le spunea primarul. Pentru cultura generala a tuturor, nu am venit la primarie sa fac alte lucruri ci sa imbunatatesc infrastructura , programele culturale, sa facem locuri de joaca pentru copii, sa fac parcuri si asa mai departe. Intr-un oras in care bugetul este extrem de mic, am spus-o din 2008 si o sa repet in continuare, programele de investitii nu se pot face decat prin atragere de fonduri din alte surse de finantare. Am reusit sa fac ca in cadrul primariei o parte din functionari sa lucreze chiar bine pentru institutie, la proiecte calitative, in asa fel incat sa fie competitive si sa poata fi aprobate. Sper ca saptamana viitoare vor mai primi o veste cei care nu fac decat sa ne critice si sa nu faca nimic pentru orasul asta de o viata intreaga, mai precis despre baza sportiva din zona Recea. O baza sportiva  cu doua terenuri, cu loc de cazare , loc pentru luat masa, un adevarat complex sportiv. Tot in termen de 30 de zile sper sa avem si finantarea pentru Teatrul de Vara de la Recea si la abilitarea celorlalte 8 puncte din cadrul Proiectului Operational pe care l-am depus. Este necesar ca studiile de fezabilitate sa fie bine intocmite si justificate in asa fel incat sa fim lasati sa cheltuim acei bani.
Nu o sa intru in polemica cu niste persoane necunoscute sau care au nevoie de credibilitate in acest oras. Credibilitatea mea este in ceea ce fac, ceea ce se vede si cu ce ma mandresc. Sunt mandru ca toti cei care vin in acest oras spun ca este un oras curat, bine intretinut, cu flori, cu trotuare, cu spatii verzi, chiar daca anul acesta vara a fost foarte calduroasa si nu am avut posibilitatea sa irigam absolut tot, pentru ca si noi avem o limita la bani, dar chiar si asa nu dau orasul nostru pe multe orase din Romania", a declarat Ioan Ciupilan.

Presedintele PNL Vaslui, Nelu Tataru, este cel care l-a acuzat pe Ioan Ciupilan, intr-o postare pe o retea de socializare, de faptul ca "ar fi dat ordin sa dispara afisele pe motiv ca Ciupilan nu ar fi de acord cu candidatura Vioricai Dancila (…)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img