miercuri, 24 aprilie, 2024

11 lucruri pe care le fac cuplurile fericite inainte de culcare. Voi le faceti.

Distribuie:

Publicat:

Este foarte important sa petreceti timp de calitate impreuna, cu atat mai mult inainte de culcare. Potrivit feminis.ro, nu conteaza cat de mult puteti sta alaturi, daca este vorba despre o ora sau doar cateva minute, daca sunteti doar voi doi puteti sa va uitati la un film, sa faceti dus impreuna sau sa stati de vorba.

Ai in continuare cateva sfaturi simple, dar foarte eficiente, extrase din experienta cuplurilor fericite, pe care psihologii le recomanda oricui.

1. Trece-ti telefonul pe vibratii si lasa-l undeva departe: Dependenta de social media stopeaza eliberarea de oxitocina, iar acest hormon este responsabil de intimitatea emotionala si legaturile formate. Psihoterapeutul Carol Carey isi sfatuieste pacientii sa isi inchida telefoanele sau macar sa le indeparteze cel putin pana la ora 9 dimineata.

2. Uita de munca: Incearca sa uiti de munca si nu-ti mai verifica e-mail-ul cand esti in pat. Este mult mai placut sa petreceti acel timp impreuna si sa te odihnesti, pentru a putea fi productiva la munca a doua zi. Vorbitul seara, tarziu, in pat, apropie cuplurile emotional, te ajuta sa uiti de probleme si te face sa te relaxezi. Evita discutiile despre munca, probleme financiare sau orice altceva l-ar putea face pe partenerul tau sa se ingrijoreze.

3. Duceti-va la culcare in acelasi timp: Multe cupluri nu se vad toata ziua si au totusi obiceiul prost de a se duce la culcare la ore diferite. Potrivit psihologului Curt Smith, cuplurile fericite se spala pe dinti impreuna si se duc la culcare in acelasi timp. Acest obicei ii ajuta pe parteneri sa obtina sentimentul de apropiere si intimitate.

4. Urmati o rutina zilnica: Daca va duceti zilnic la culcare impreuna, la aceeasi ora, veti dormi mai bine. In timp ce faci aceleasi lucruri, creierul tau primeste semnalul ca se apropie ora de somn si iti pregateste organismul de culcare. Daca urmati amandoi aceeasi rutina, relatia voastra va deveni mult mai puternica si veti avea mai multa incredere unul in celalalt.

5. Discutati sincer: Fii atenta la dorintele partenerului si asculta-l mereu. Nu trebuie sa-i dai intotdeauna sfaturi sau sa gasesti imediat solutii la problemele lui, pentru ca, uneori, tot ceea ce isi doreste este doar sa simta ca ii esti alaturi. Psihologul Ryan Howes sugereaza faptul ca inainte de culcare ar fi bine ca pentru cateva minute sa-ti exprimi sentimentele pozitive fata de partener. Acest lucru va va ajuta sa incheiati ziua in mod placut si te va face sa te simti mai bine. Incearca sa uiti absolut tot ce s-a intamplat in ziua respectiva si sa lasi deoparte problemele cotidiene. Spune-i partenerului cat de mult il iubesti, dar fii atenta ca este foarte important sa fii sincera si serioasa cand o faci.

6. Nu va certati: Curt Smith atrage atentia ca este important sa nu va implicati in discutii in contradictoriu inainte de culcare. Cearta in pat nu va ajuta niciodata sa rezolvati o problema. In plus, este mai greu pentru fiecare dintre voi sa adormiti, ceea ce va va face sa fiti deprimati ziua urmatoare.

7. In dormitorul conjugal nu au voie copiii: Conform psihologului Michael Viner-Davis singurul moment cand puteti lasa copiii sa doarma cu voi in pat este atunci cand au avut un cosmar. In rest, dormitorul vostru ar trebui sa fie doar al vostru, un spatiu privat. Trebuie sa aveti acel spatiu doar pentur voi doi, ca sa aveti intimitate, iar asta ii va ajuta si pe copii sa creasca mai responsabili.

8. Animalele nu au voie in pat: Un studiu recent, realizat de University of Kansas, a scos la iveala faptul ca 63% dintre cei care dorm cu animalele de companie in pat nu reusesc sa se odihneasca corespunzator. Animalele dorm rareori toata noaptea si cand se misca sau pleaca din pat apoi revin brusc, iti deranjeaza somnul. In plus, daca permiti animalelor sa stea in pat cu voi, incalci regula de „numai 2” in dormitor.

9. Nu beti alcool si nu fumati: Multe cupluri incearca sa creeze o atmosfera romantica inainte de culcare si cei doi beau impreuna un pahar de vin rosu. Chiar daca romantismul este indicat, in timp ce organismul tau incearca sa digere alcoolul ti se scurteaza timpul in care te-ai putea odihni. Acest lucru te va face sa te simti obosita, ametita si plictisita de la prima ora a diminetii. Alcoolul favorizeaza, de asemenea, sforaitul, iar nicotina din tigari provoaca insomnie.

10. Faceti-va masaj: Specialistii de la National Foundation of Sleep din America au confirmat faptul ca un masaj usor si relaxant inainte de culcare imbunatateste calitatea somnului, reduce anxietatea si apropie oamenii.

11. Imbratisati-va si sarutati-va: Nu uita sa-l saruti des si inainte de culcare si sa te cuibaresti in sufletul lui pentru macar cateva minute. Este o metoda foarte buna de relaxare, care da frau liber emotiilor pozitive. Psihologii considera ca daca va luati in brate cand sunteti pe punctul de a adormi, relatia voastra este in siguranta, scrie feminis.ro.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img