vineri, 26 aprilie, 2024

11 noiembrie – Ce sarbatoresc crestinii si cum putem scapa de blesteme in aceasta zi

Distribuie:

Publicat:

Sarbatoare mare pentru crestin-ortodocsi. Pe data de 11 noiembrie este praznuit sfantul care ii ocroteste pe cred crestini si acesta mai poarta denumirea de ”Ocrotitorul celor pagubiti”. Cei care au pierdut bani sau bunuri, dar si cei care vor sa indeparteze gandurile si faptele rele ale dusmanilor ii pot cere ajutorul. Sfantul Mare Mucenic si facator de minuni Mina a trait intre anii 285 – 309 d. Hr. A patimit si a fost martirizat in timpul marii persecutii a crestinilor, ordonata de imparatul Diocletian.

Sfantul Mina este sfantul care ii ocroteste pe pagubiti, se arata grabnic ajutator celor nedreptatiti in procese si celor ce au pierdut ceva sau au fost inselati. Mii de oameni, fiecare cu durerea pierderii a ceva sunt prezenti pe 11 noiembrie, la Biserica „Sfantul Mina” din Bucuresti, cu credinta ca vor recapata ce-au pierdut daca se roaga la moastele mucenicului Mina, potrivit crestinortodox.ro. Conform vechilor obiceiuri, fetele trebuie sa se duca la biserica sa aprinda lumanari, iar apoi sa le lipeasca de sfesnice cu capatul pe care de obicei il aprind, asta ar insemna ca inimile celor doriti se vor intoarce spre ele.

Tot in aceasta zi se platesc sarindare si acatiste pentru maritis, pentru implinirea blestemelor si aflarea unor taine.

Din batrani se spune ca de Sfantul Mina daca mergi la biserica si aprinzi lumanari, iar apoi le lipesti de sfesnice, gandurile dusmanilor si faptele rele se vor indeparta. Fetele mai pot plati sarindare si acatiste pentru maritis, pentru implinirea blestemelor si afisarea unor taine.

Cine se roaga la Sfantul Mina

La Sfantul Mina vin sa se roage oameni cu diverse probleme. Nu doar cei cau au fost pagubiti cauta sa le mearga bine, ci si cei care vor sa indeparteze gandurile si faptele rele ale dusmanilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img