vineri, 26 aprilie, 2024

12 moduri geniale in care poti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina ta. Nu ai idee cat de mult te poate ajuta

Distribuie:

Publicat:

In ciuda faptului ca bicarbonatul de sodiu este un produs pur chimic, acesta nu este deloc nociv. Din contra, el si-a gasit o serie de utilizari in bucatarie.

Insa bicarbonatul poate fi folosit nu doar in bucatarie. Cu ajutorul lui iti poti aduce gradina in ordine, iar in continuare iti vom spune cum poti face asta.

1. Daca vei presara la radacina rosiilor bicarbonat de sodiu, rosiile vor deveni mai dulci. Acest efect se datoreaza faptului ca bicarbonatul are capacitatea de a neutraliza acizii, astfel incat gustul dulce al rosiilor devine mai pronuntat.

2. Daca vrei ca o planta sa infloreasca mai repede, dizolva o lingura de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa si pulverizeaza apa peste flori si la radacina.

3. Daca solul din gradina ta este acid,pune in el bicarbonat de sodiu si acesta va neutraliza acidul. Iti recomandam sa faci asta mai ales langa tufele de coacaze, pentru ca acestea sunt cele mai sensibile la solul acid.

4. Daca vrei sa prelungesti viata florilor taiate,adauga in apa putin bicarbonate de sodiu.

5. Daca paduchii au atacat o planta, prepara un amestec dinteo lingurita de bicarbonat si un sfert de ceasca de ulei si pulverizeaza acest amestec peste planta.

6. Daca te-ai saturat de musuroaiele de furnici din gradina,pulverizeaza abil peste acestea cu apa in care ai dizolvat bicarbonate si furnicile vor fugi. Cel mai probabil, in gradina vecinului.

7. Pachetelele atasate florilor nu sunt chiar cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de mentinerea prospetimii florilor. Mai degraba opteaza pentru bicarbonat de sodiu.

8. Prepara un amestec din otet si bicarbonat, pulverizeaza in zonele invadate de furnici si ai scapat de ele pentru totdeauna! Poti pulveriza chiar si la baza copacilor pentru a-i feri de invadarea rozatoarelor.

9. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la indemana ce te ajuta sa cureti vasele de lut din curte. Presara bicarbonat pe recipiente si foloseste o carpa moale pentru a indeparta mizeria.

10. Folosind bicarbonatul de sodiu, vei tine melcii departe de plantele tale. Presara putin bicarbonat la colturile gradinii si problema s-a rezolvat.

11. Te scapa de ciuperci – Amesteca patru linguri de bicarbonat cu patru litri de apa. Aplica pe plante.

12. Ajutor pentru ghivece – Inainte de a pune pamant in ele, adauga un strat subtire de bicarbonat pe peretii interiori. Iti va mentine plantele mai proaspete pentru mai mult timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img