vineri, 29 martie, 2024

15 sfaturi pentru slabit

Distribuie:

Publicat:

Ati tinut deja cateva cure zadarnice de slabit si va ganditi permanent ca ar tre­bui, totusi, sa scapati de grasime? intai de toate, incercati sa inlaturati aceasta presiu­ne, pentru ca gandul la mancarurile interzise este o pie­dica in atingerea obiectivului. Numeroase per­soane vor sa slabeasca repede si se supun unor die­te ex­treme, cu alimentatie unilaterala, desi greu­tatea revine aproape imediat la punctul de plecare. Suc­ces au doar cei ce isi modifica regimul alimen­tar pe durata lunga, consumand alimente integrale, in­clusiv multe fructe si legume si, de asemenea, li­chi­de. Iata cateva sugestii sigure.

15 sfaturi pentru slabit

1. inconjurati-va de culori reci. in afara unei alimentatii sanatoase si fara exce­se, si a miscarii regulate, ar trebui sa folositi si ur­ma­toa­rele "trucuri": inconjurati-va cu culori reci (verzi-albastrii) si ascultati, in surdina, muzica interpre­tata la flaut. Ambele pot tine in frau apetitul!

2. Otetul de mere – "calaul" grasimii. Otetul de mere este ideal pentru slabit, pentru ca sprijina descompunerea grasimilor, ajuta la eli­mi­narea reziduurilor, stimuleaza digestia si dre­neaza. Cei ce beau regulat otet de mere isi tin in frau pofta de mancare si nevoia acuta de dulce. Cu otetul de mere, se pot da jos, saptamanal, pana la 2 kg, fara a afecta, in vreun fel, organismul. Se beau doua lingurite, diluate intr-un pahar cu apa, la mesele de peste zi.

3. Renuntati la edulcoranti. Nu renuntati doar la zaharul din cafea si din su­curile si lichidele pe care le consumati, ci si la edul­coranti, pentru ca si ei stimuleaza producerea in­su­linei. Urmarea: vi se face foame si mancati din nou. Consumatorii de edulcoranti se ingrasa, ade­seori, mai mult decat consumatorii de zahar.

4. Pasta de dinti taie foamea. De indata ce vi se face foame si sunteti expusi ten­tatiei de a manca ceva, mergeti in baie si spala­ti-va bine pe dinti. Gustul proaspat din gura alunga foamea.

5. Seara, nu mancati fainoase. Cei preocupati de silueta ar trebui sa renunte, in special seara, la alimente cu hidrati de carbon, precum painea alba, produsele de patiserie si zaha­rul, care provoaca cresterea nivelului insulinei. Insulina blocheaza hormonii de crestere care ajuta la descompunerea grasimii in timpul somnului.

6. Ultima masa la ora 16. De trei ori pe saptamana, luati ultima masa la ora 16. Dupa care consumati doar lichide. Este cea mai buna intremare, un adevarat "izvor al tineretii" pentru toate organele.
 
7. Fara cartofi si orez. Daca luati masa "in oras", renuntati la garnitura de cartofi sau de orez oferita langa friptura, in fa­voa­rea legumelor si impartiti desertul cu partene­rul(a) dvs.

8. Hreanul topeste tot. Pentru ca mancarea sa contina mai putine calo­rii, indepartati marginile de grasime ale carnii si, de asemenea, pielea de pui sau de gaina. si serviti hrean langa bucatele consistente. Leaga grasimea si o elimina.

9. Folositi betisoare. Mancati, din cand in cand, asiatic. Folosind be­ti­soare, dureaza, ce-i drept, mai mult, dar va sa­tu­rati mai repede si mancati mai putin. in plus, mirodeniile asiatice ajuta la mentinerea siluetei (uleiul si praful de chili, pasta de soia – Miso, pasta de susan – Tahini – sau sosul de soia – Tamari).

10. Fara televizor. Dezobisnuiti-va sa mancati in fata televizorului, deoarece cu cat savurati mai constient o mancare, cu-atat mai mult acordati atentie semnalelor de saturatie ale organismului.

11. Un pahar de zer. Zerul contine substantele sanatoase ale laptelui, dar are doar 1% grasime. Ar fi recoman­dabil ca, pe parcursul regimului de slabit, sa beti, din cand in cand, un pahar de zer. Puteti mixa, de pilda, 1/2 de castravete cu 1 pahar de zer, obtinand un drink care potoleste foamea si elimina reziduurile.

12. Nu ocoliti fibrele. Fibrele existente in alimentele vegetale ajuta la mentinerea siluetei: se umfla in stomac si ac­celereaza digestia. In felul acesta, senzatia de foa­me nu mai apare. Nu curatati la perfectiune por­tocalele si mandarinele, ci mancati linistiti si putina pielita alba.

13. Cat mai multe caise. Cei ce se lupta cu supraponderalitatea ar tre­bui sa manance, din cand in cand, caise. Au un con­tinut ridicat de acid pantotenic si fac sa dispara mai usor pernutele de grasime.

14. Un prieten de nadejde – nasturelul. Nasturelul creste repede si poate fi cultivat pe fereastra bucatariei. Cei ce vor sa slabeasca au ne­voie de o cantitate mare de nasturel. Este bogat in crom, o substanta (microelement) importanta, care dirijeaza senzatia de satietate. Fara crom am con­tinua sa mancam fara oprire. Profitati, asadar, de forta acestui microclement si mancati nasturelul – bine spalat – ca salata sau tocat marunt si presarat peste o felie de paine integrala unsa cu unt.

15. Mizati pe drojdie. Drojdia de bere este foarte buna ca supliment in regimurile de slabit, pentru ca e bogata in vita­mine – printre care cele din grupa B – in amino­acizi, substante minerale si microelemente. in plus, drojdia este compusa 44% din proteine, contine calorii putine si niciun pic de grasime. sursa: formula-as.ro

S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img