marți, 19 martie, 2024

150 de ani de INVATAMANT in GHERMANESTI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 5 octombrie a avut o semnificatie dubla pentru locuitorii satului Ghermanesti, comuna Drinceni: Ziua Educatiei, dar si 150 de ani de invatamant in aceasta localitate.

    Festivitatile dedicate acestor evenimente au fost gandite ca un  arc peste timp, ca pe o paralela intre trecut si prezent, dintre invitati facand parte profesori si elevi  de ieri si de azi ai acestei unitati.

    Amfitrionul acestei activitati, domnul profesor Adrian Prodea, directorul Scolii Ghermanesti, a multumit tuturor celor care au trecut in acesti 150 de ani pragul acestei scoli, profesori, elevi si parinti, care impreuna au pus, suflet langa suflet, caramida langa caramida, pentru ca aceasta scoala sa dainuie vreme de 150 de ani.

    Au luat cuvantul doamna profesor Maria Robu, reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, domnul primar Gelu Pecheanu, domnii profesori Constantin Partene, Adriana Spataru, Dorica Mantea, Alexandrina Cuceanu, Rodica Ionescu, s.a.
    Membrii Ansamblului folcloric Plaiurile Prutului pregatiti de domnul profesor Tiberiu Dogariu si coregraful Valus Romascu, elevi sau absolventi ai Scolii Ghermanesti, au incantat asistenta cu evolutia lor.
    Activitatea s-a incheiat cu o slujba de pomenire a profesorilor acestei scoli care au trecut in nefiinta.
    In final, directorul scolii, prof. Adrian Prodea, a multumit celor care au raspuns invitatiei, precum si tuturor celor care s-au implicat in organizarea acestei activitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img