vineri, 19 aprilie, 2024

20 de obiceiuri care iti saboteaza relatia

Distribuie:

Publicat:

In primele lunii de relatie traiti intr-o fericire continua, dar apoi trebuie sa lucrati unul cu altul si sa va mentineti legatura inceputa atat de frumos. Editorii de la greatist.com iti spun ce ar trebui sa eviti pentru a nu-ti sabota relatia, asa ca ai grija sa nu faci aceste greseli. Iata cateva obiceiuri proaste care pot destrama un cuplu:

1. Incerci sa-l schimbi. Nu exista persoana perfecta, asa ca de ce ai vrea sa-ti schimbi partenerul? Una este sa ii amintesti sa faca patul dupa ce se trezeste si alta esta sa il cicalesti la fiecare pas si sa ii ceri sa-si schimbe caracterul si lucrurile care-l definesc.

2. Il critici de fata cu familia. Este o capcana in care cad multi oameni, dar nu trebuie sa o faci si tu. Pentru multe persoane este dificil sa-si mentina relatia cu parintii, iar daca tu ii faci morala in prezenta familiei, iti determini iubitul sa devina ostil si tensionezi relatia cu rudele lui.

3. Il stanjenesti in public. Unii barbati nu se simt confortabil sa fie exagerat de apropiati cu partenerele lor in public. Sigur, e normal sa va tineti de mana cand mergeti pe strada si sa va sarutati din cand in cand, dar nu-l sili sa faca gesturi prea siropoase.

4. Va certati in public. Fara doar si poate, in cazul acesta vorbim despre obiceiuri proaste ca iti pot distruge relatia. Discutiile aprinse de fata cu altii pot fi foarte neplacute atat pentru personajele principale, cat si pentru cele care asista. Fa-ti un bine si pastrati subiectele aprinse pentru momentele in care sunteti doar voi doi.

5. Fugi de discutii. Nu se poate sa fie mereu lapte si miere intre voi si e firesc sa va contraziceti din cand in cand, ba chiar discutiile in care aveti pareri diferite, sustinute de argumente civilizate, va intaresc relatia!

6. Nu-i vorbesti. Daca ceva nu merge bine, nu te astepta ca el sa-ti citeasca gandurile. Cand apare o problema, vorbeste-i inainte sa se acumuleze tensiuni. Perechile care discuta despre ce le deranjeaza sunt mai putin stresate decat cele care-si reprima sentimentele. Tu de ce parte vrei sa fii?

7. Nu ierti. Oamenii gresesc, iar daca tu porti ranchiuna perechii tale, asa va strica relatia si determina stari de stres si anxietate. Invata sa depasesti conflictele si sa treci peste lucrurile care te deranjeaza. Iti faci un serviciu pentru sanatatea ta.

8. Alegi momentele nepotrivite. Conversatiile despre probleme importante, precum asteptari si dificultati financiare trebuie purtate la momentul oportun. Nu-i o idee buna sa le provoci cand unul dintre voi doi este stresat, cum ar fi dupa o zi istovitoare de munca sau dupa o petrecere epuizanta. Alege momentul potrivit, cand sunteti amandoi relaxati.

9. Nu lasi de la tine. Sigur, relatiile sunt despre a da si a primi, dar nu trebuie sa tii scorul pentru fiecare detaliu, pentru ca risti sa determini tensiuni inutile.

10. Dramatizezi. Cum spuneam, nicio relatie nu este perfecta si chiar nu e nevoie sa creezi o scena dramatica la fiecare pas. Daca el uita sa duca gunoiul, nu trebuie sa o iei razna! Mai bine respira adanc si spune-i ce te deranjeaza cu calm.

11. Esti suspicioasa. Daca vrei ca lucrurile sa mearga intre voi doi, trebuie sa existe incredere de-o parte si de alta. Arata-i respect partenerului tau si nu-i invada intimitatea. Nu-i citi mesajele, email-urile si alte lucruri personale.

12. Faci crize de gelozie. Daca nu ai incredere in partenerul tau putem vorbi despre o problema mai mare: nesiguranta de sine. Stiai ca lucrurile de genul acesta te expun riscurilor de a avea boli si un sistem imunitar scazut? Cu siguranta nu vrei asa ceva pentru tine, deci reconsidera-ti atitudinea.

13. Nu mai ai grija de tine. Uneori, in relatiile lungi, femeile se neglijeaza din punct de vedere fizic, se ingrasa peste masura si nu mai au grija sa arate bine, ceea ce dauneaza cuplului!

14. Faci comparatii. Uita de fostul partener si nu il mai compara pe actualul cu altii. Lasa trecutul in urma si bucura-te de prezent si de ceea ce ai.

15. Faceti totul impreuna. Fiecare dintre noi are nevoie de momente de singuratate, inclusiv cele mai apropiate cupluri pe care le cunosti! Acestea va fac sa va bucurati si mai mult unul de celalalt, deci nu le „sari”!

16. Minti. Micile minciuni distrug o fundatie solida a relatiei care ar trebui sa se construiasca in jurul onestitatii.

17. Nu esti sincera cu tine insati. E important sa fii onesta si cu tine, nu doar cu iubitul tau. Ai grija de nevoile tale si fa in asa fel incat sa fii multumita. Spre exemplu, merita efortul o relatie la distanta sau ar trebui sa va mutati impreuna? Sau chiar trebuie sa muncesti tot timpul?

18. Nu ai incedere in tine. Lipsa de stima de sine poate provoca probleme serioase in cuplu, inclusiv in dormitor! Fii activa, impune-ti niste obiective si zambeste – acestia sunt primii pasi pe care sa-i faci. Totodata, nu uita ca o relatie nesanatoasa poate fi cauza pentru care nu ai incredere in tine, asa ca stai departe de cineva care nu te face sa te simti bine.

19. Cazi in plasa rutinei. Sa traiesti cu cineva doar din comoditate nu este o solutie stralucita. Adu-ti aminte de ce sunteti impreuna si reimprospatati-va relatia mereu!

20. Nu-i arati ca-l apreciezi. Doar pentru ca sunteti impreuna de mult timp si te-ai obisnuit sa-ti fie alaturi nu inseamna ca va fi mereu langa tine, mai ales daca nu ai grija. Arata-i cat de multe inseamna pentru tine si fa-l sa simta ca-l pretuiesti!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img