sâmbătă, 20 aprilie, 2024

200.000 de lei de la Guvern pentru micii afaceristi in 2017

Distribuie:

Publicat:

Executivul a aprobat vineri,27 ianuarie, in cadrul sedintei de guvern, ordonanta de urgenta pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii. Astfel, romanii care isi vor deschide mici afaceri vor putea primi de la stat un ajutor nerambursabil in valoare de maximum 200.000 de lei (circa 44.000 de euro), in cadrul viitorului Program Start-up Nation Romania.

Prin “Start-up Nation – Romania” se acorda minimis in suma maxima de 200.000 de lei pentru un beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim estimat de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii, se arata in proiectul de lege.

Se estimeaza, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de munca anual in cadrul celor 10.000 de intreprinderi nou infiintate care vor trebui sa angajeze minimum doi salariati cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa-i mentina in activitate cel putin 3 ani.

“Romania porneste cel mai ambitios program de sustinere a start-up-urilor, program ce se aplica cu succes si in alte tari precum Israel sau Marea Britanie si face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – Romania, tara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation – Romania va motiva tinerii sa ramana in tara si sa desfasoare activitati de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii in domenii cu valoare adaugata ridicata, crescand astfel atractivitatea Romaniei in regiune_._ Acest program va crea companiile de succes de maine care vor consolida baza economiei romanesti”, a spus ministrul Florin Jianu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img