marți, 19 martie, 2024

2017 – calendarul imbunatatirii radicale a sanatatii tale

Distribuie:

Publicat:

Vrei sa fii sanatos si cu pofta de viata tot anul? Iata ce ai de facut in fiecare dintre lunile lui 2017, astfel incat sa te simti bine si sa arati excelent tot anul. Daca ti-ai propus sa pierzi cateva kilograme in noul an, urmeaza sfaturile nutritionistilor!

Ianuarie: elibereaza-te!
Dupa excesele din ultima luna, incepe anul 2017 prin inlocuirea carbohidratilor nesanatosi precum cei continut de zahar si grasimi nasanatoase cum ar fi biscuiti, prajituri, paine, paste si orez, cu versiunile lor integrale. Stim ca nu este usor, asa ca incearca sa renunti la cate un aliment la doua-trei zile.

Februarie: spune adio zaharului
Continua ce ai inceput in ianuarie prin reducerea aportului de zahar. Redu treptat canitatea de zahar, renuntand, pe rand, la alimentele ce contin zaharuri si introdu in dieta ta mai multe fructe. Daca nu poti renunta complet la zahar, inlocuieste-l cu miere, sirop de agave sau de salvie.

Martie: mananca un mar pe zi
Un mar pe zi tine doctorul la distanta! Merele au putine calorii si sunt o sursa bogata de fibre si vitamine. In plus diminueaza pofta de dulce. Pentru a nu te plictisi poti varia in fiecare zi cu un soi diferit de mere.

Aprilie: fa miscare
Vremea se imbunatateste considerabil in aceasta luna. Asadar uita de statul in casa si iesi cat mai mult in aer liber. Poti incepe sa faci sport treptat. Azi o plimbare lunga in parc, maine o plimbare in pas rapid si incet incet vei ajunge sa faci jogging. De asemenea, imbina mersul rapid si alergarea usoara cu cateva sprinturi, vei vedea rezultatele in scurt timp.

Mai: mananca alune
Studiile arata ca oamenii care mananca in mod regulat o cantitate mica de alune traiesc mai mult si nu se ingrasa. Alunele contin fier, zinc si seleniu. Pot constitui o gustare sanatoasa intre mese, dar atentie: nu consuma alune prajite deoarece isi pierd din proprietati.

5 sucuri anticancerigene si alcalinizante

Iunie: tine un jurnal
Tine-ti un jurnal alimentar si scrie in el tot ce manaci si bei. Dupa prima saptamana, vezi cat de mult ai consumat in mod obisnuit. In acest fel iti dai seama ce alimente trebuie sa elimini din meniu sau din ce trebuie sa reduci cantitatile. Elimina treptat alimentele care iti dauneaza atat siluetei, cat si starii tale generale de sanatate.

Iulie: fa-ti pielea sa straluceasca
Soarele stimuleaza producerea vitaminei D, care mentine sanatatea oaselor si previne cancerul. Acum este momentul sa te bucuri de reprize scurte, de 10-15 minute, de stat la soare. Evita orele “de foc” si nu uita sa-ti protejezi pielea.

August: hidrateaza-te
Cand temperaturile incep sa creasca, e important sa bei foarte multa apa. Incepe ziua cu un pahar de apa, apoi, la fiecare ora mai bea cate unul. Este indicat sa consumi cat mai multe fructe si legume cu continut mare de apa.

Septembrie: dormi suficient
Ai nevoie de sapte-opt ore bune de somn, pe noapte. Verifica temperatura din dormitor, nivelul de zgomot, de lumina, astfel incat sa dormi cat mai bine. Odihna suficienta iti va oferi nu numai o stare de spirit buna, ci si un ten plin de prospetime.

Octombrie: consuma fibre
Alimentele bogate in fibre ajuta tranzitul intestinal si previn bolile de inima si diabetul de tip 2. Consuma ovaz, paine de secara integrala si radacinoase.

Noiembrie: alege grasimi sanatoase
Somonul, pastravul, sardinele si macroul sunt cele mai bune surse de vitamina D, dar si de grasimi sanatoase care echilibreaza sistemul hormonal. Pestele are multiple beneficii pentru sanatate, calorii putine si grasimi bune, asadar asigura-te ca il incluzi in meniul tau cel putin de trei ori pe saptamana.

Decembrie: bea vin rosu
Luna decembrie este de obicei plina de petreceri si evenimente festive in care alcoolul se afla pe primele pozitii in meniu. In loc sa consumi bauturi puternic alcoolizate, cum ar fi vodka, tuica, whiskey ori cocktailuri care contin, pe langa alcool si cantitati mari de zahar. Bea in schimb vin fiert, insa nu in cantitati mari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img