vineri, 19 aprilie, 2024

215 de oameni au plecat de la Rulmenti SA Barlad

Distribuie:

Publicat:

Un numar de 215 salariati de la societatea Rulmenti SA Barlad, cel mai mare agent economic si angajator din judetul Vaslui, vor fi concediati colectiv in urmatoarea luna, din cauza scaderii drastice a comenzilor, potrivit unei adrese transmise catre Agentia Judeteana de Somaj.

Societatea Rulmenti SA Barlad, cel mai mare agent economic din judetul Vaslui, va concedia colectiv 215 din cei 1.632 de salariati cati lucrau in fabrica la inceputul acestui an.

Disponibilizarile vor incepe pe 15 aprilie, potrivit unei situatii comunicate Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui si Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, si se vor incheia pe 15 mai 2016.
Majoritatea salariatilor vizati de disponibilizari sunt cei aflati in pragul pensionarii, cei care au un alt loc de munca sau cumuleaza pensia cu salariul, precum si cei care nu au copii sau alte persoane in intretinere.
„In comunicarea transmisa catre ITM Vaslui, reprezentantii societatii motiveaza concedierile colective in contextul crizei economice globale, ceea ce a condus la scaderea drastica a volumului de comenzi si a incasarilor din livrari. Decizia disponibilizarilor a fost adoptata de catre Consiliul de Administratie al societatii, in luna ianuarie”, a declarat inspectorul sef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Cei 215 salariati disponibilizati vor beneficia de salarii compensatorii, conform Contractului Colectiv de Munca, intre trei si sase lefuri medii pe societate, in functie de vechime. In plus, vor primi si ajutor de somaj pentru o perioada de pana la 12 luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img