joi, 18 aprilie, 2024

3 enzime digestive fara de care organismul nostru nu ar putea supravietui

Distribuie:

Publicat:

In corpul nostru se produc in fiecare secunda mii de enzime. Ele sunt substante naturale produse doar de celulele vii care intervin in numeroase reactii biochimice, indeplinind rolul de biocatalizatori. Acestea se gasesc in sange, lichid intestinal, gura si stomac. Enzimele digestive, de exemplu, ajuta la digerarea alimentelor.

Cele trei tipuri de enzime prezente in corpul nostru
Corpul nostru este format din trei categorii diferite de enzime: digestive, metabolice si alimentare. Enzimele metabolice se gasesc in toate partile corpului nostru, de la sange, piele, oase, organe. Fara acestea nu ar fi posibila mentinerea unui sistem sanatos.

Enzimele alimentare sunt strans legata de cele digestive. Ele sunt o parte din lumea noastra, fiind prezente in alimente. Ele se formeaza doar in alimentele crude, asa ca daca preferi o friptura bine facuta, atunci caldura generata din gatit le va ucide.
Atat cele digestive, cat si cele alimentare au un scop: descompunerea alimentelor pe care le mancati.

Rolul enzimelor in nutritie
Cu totii avem trei grupuri de produse alimentare de baza, proteine, grasimi si carbohidrati, iar fiecare dintre acestea trebuie sa fie prelucrate in mod corespunzator de catre organism pentru a mentine o viata sanatoasa, iar acest lucru inseamna ca o sursa adecvata de enzime digestive trebuie sa intre in joc. Acestea sunt: ​proteaza, lipaza si amilaza. Proteaza se ocupa de digestia proteinelor, amilaza de digestia carbohidratilor, iar lipaza de digestia grasimilor.

Pierdem mereu enzime fie prin boala, transpiratie, poluarea din aer, alimente procesate sau alte metode care pot afecta grav felul in care corpul nostru produce enzime.

O problema majora este ca pe masura ce inaintam in varsta, organele care produc enzime, ca si alte organe din corp imbatranesc. In cazul in care va confruntati cu un deficit de enzime trebuie sa luati in calcul administrarea unor suplimente care ajuta la reproducerea acestor enzime digestive, astfel incat sa puteti mentine o sanatate optima, care si continua sa traiasca fara stresul de boala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img