vineri, 19 aprilie, 2024

3 persoane din Husi si una din Vaslui si-au pierdut viata .Marturia cutremuratoare a unui pasager din autoturismul Jaguar : “ N-a avut ce sa faca .. in plin i-a luat “…

Distribuie:

Publicat:

Tragedie cum rar s-a vazut pe strazile Iasului • O familie a pierit pe loc dupa un impact extrem de puternic • Accidentul care s-a petrecut în afara localitatii Baltati a fost cel mai grav din acest an de la Iasi, pierzându-si viata pe loc patru persoane • Martorii au precizat ca masina în care au murit cei patru oameni a intrat în derapaj si a ajuns pe contrasens, acolo fiind lovita în plin de un autoturism care circula regulamentar • Salvatorii s-au chinuit zeci de minute sa salveze vietile ranitilor, însa totul a fost în zadar  

E frig. Picaturile de ploaie se dizolva în petele de sânge de pe asfalt. Sunt patru, patru morti, patru vieti distruse, patru cearsafuri albastre ce acopera partial trupurile zdrobite. Ora 14 si ceva. La 112 se efectua primul apel: "Veniti repede, sunt toti morti! E accident urât la Baltati". Din acel moment s-a dat startul unei lupte contracronometru. Echipajele medicale împreuna cu pompierii si politistii au plecat spre Baltati. Drumul european se blocase, iar telefoanele nu se mai opreau din sunat. Dupa câteva minute, salvatorii au ajuns la locul accidentului. Doua masini facute praf si opt victime. Fiecare salvator alerga disperat sa ofere ajutor. Echipa de descarcerare s-a împartit în doua. O parte dintre pompieri decupau bucatile de tabla ale unui autoturism Opel pentru a ajunge la cele patru persoane care se aflau inconstiente înauntru.

Pe rând au fost scoase dintre fiare si intinse pe iarba uda si rece. Medicii au început manevrele de resuscitare, însa, primul a fost el, apoi ea, apoi el si apoi iarasi ea. Patru. Doi parinti, fiul lor si înca o tânara, probabil prietena baiatului. Cealalta parte a echipei de descarcerare a scos victimele din celalalt autoturism implicat, un Jaguar. Si în acel autoturism se aflau tot patru persoane. Toate au avut extrem de mult noroc. Chiar daca au suferit ceva fracturi, nimeni nu a murit.

"În cursul zilei de duminica, 6 octombrie, mai multe echipaje medicale au intervenit pe raza localitatii Baltati, unde s-a produs un grav accident rutier, soldat cu patru decese. În momentul în care medicii au ajuns la fata locului, au constatat ca în urma accidentului au fost ranite opt persoane. Pentru patru dintre ele, cadrele medicale nu au mai putut decât sa constate decesul. Acestea se aflau în autoturismul marca Opel. În celalalt autoturism implicat în accident, marca Jaguar, se aflau patru persoane. Dintre acestea, doua au refuzat sa fie transportate la spital, iar doua au fost aduse la Unitatea de Primire Urgente. O pacienta, în varsta de 46 de ani, care se afla pe locul din stânga din spate al autoturismului, a fost diagnosticata cu traumatism cranio-cerebral, cu pierderea starii de constienta si amnezie retrograda. Pacienta a mai fost diagnosticata cu contuzie toraco-abdominala si fractura la nivelul gambei drepte. Aceasta a fost supusa unui consult neurologic, ulterior fiind internata la Ortopedie pentru a beneficia de tratament de specialitate, pentru a fi tinuta sub atenta supraveghere medicala si pentru a fi supusa unor investigatii mai amanuntite", precizeaza prof. Dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.
Cine a condus spre moarte

Victor Danilcenco, un barbat de 51 de ani, de loc din Husi, Vaslui, se afla la volanul unui autoturism Opel si se îndrepta spre Iasi. La un moment dat, înainte de intrarea în localitatea Baltati, avea sa piarda controlul volanului dupa ce a intrat cu viteza într-o curba si a derapat. Masina pe care o conducea a fost izbita în plin de un autoturism marca Jaguar, condus de un tânar de 25 de ani, din judetul Neamt. Tânarul pe nume Silviu Ungureanu i-a omorât fara voie pe cei patru, dupa ce i-a izbit în plin. Nu a putut în niciun fel evita impactul, deoarece totul s-a întâmplat într-o fractiune de secunda. "Dintr-o data ne-am trezit cu masina în fata… Eram în dreapta… eram tot patru în masina si noi… N-a avut ce sa faca… in plin i-a luat. Nu am vrut sa merg la spital, nu am nimic, cei trei din masina au mers", a declarat unul dintre pasagerii din Jaguar. Barbatul care a discutat cu reporterii BZI a fost singurul care a scapat fara nicio zgârietura.
Au murit pe loc

Dupa impact, toate cele patru persoane din Opel au decedat. Soferul, sotia sa, fiul si prietena fiului. Liliana avea 52 de ani si nu a avut nicio sansa. A murit pe loc chiar în bratele sotului sau. Fiul lor, Theodor, avea 23 de ani si el a avut, din pacate, aceeasi soarta. Si tânara care se afla cu ei în masina, Ana Burduja, a murit pe loc. Tânara era din Vaslui. Trupurile lor au fost întinse pe jos, chiar lânga masina facuta praf. Acolo au stat zeci de minute pâna când oamenii legii au terminat de ridicat probele. Ulterior, cadavrele au fost puse împreuna într-o masina si duse catre Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie.

Ulterior vor fi stabilite cauzele deceselor. Pe rând, membrii familiei celeialte erau transportati la spital. Trei dintre cei patru care se aflau în autoturismul Jaguar au ajuns la spital. Ranita grav a fost mama soferului, aceasta suferind o fractura la picior. Soferul si pasagerul care au acceptat sa fie transportati la spital au suferit mai multe contuzii, însa se afla în afara oricarui pericol.  
Socati de cele întâmplate

Circulatia pe Drumul European a fost ieri îngreunata. Zeci de minute nu s-a circulat pe niciunul dintre sensuri. Trecatorii s-au adunat lânga masinile distruse si cautau explicatii. Cea mai pertinenta explicatie din acest caz este cea a unei erori umane. Soferul care conducea autoturismul Opel avea viteza prea mare pentru conditiile de drum. Carosabilul era umed, iar asta nu a facut decât sa agraveze situatia. Acum politistii au deschis un dosar penal.

"Politistii au fost sesizati prin apel la numarul unic de urgente 112 despre faptul ca pe drumul european 583 s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenesti. Din cercetarile efectuate s-a constatat faptul ca un barbat în vârsta de 51 de ani, din judetul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism dinspre Târgu Frumos catre Iasi, în afara localitatii Baltati, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare  si ar fi patruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un tânar în vârsta de 25 de ani, din judetul Neamt. În urma impactului a rezultat decesul a patru persoane, iar alte trei persoane au fost ranite. În cauza a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere si vatamare corporala din culpa", au transmis reprezentantii inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img