vineri, 19 aprilie, 2024

3 remedii pentru disfunctii tiroidiene

Distribuie:

Publicat:

Tulburarea functiei tiroidiene este mai frecventa la femei decat la barbati, din cauza modificarilor hormonale la care este supus organismul feminin. Iata cateva remedii naturiste care te ajuta sa tratezi disfunctiile tiroidiene:

1. Foloseste vocala “I”. Stai relaxat(a) pe pat sau fotoliu. Gandeste-te la zona tiroidei. Incepe sa emiti cu voce tare vocala “I”, timp de zece minute. Fa acest exercitiu de doua ori pe zi. Efectele se vor simti dupa o luna de exercitii.

2. Tinctura de nuci. Tratamentul se poate face, atat prin infuziile de frunze, cat si prin tinctura de nuci, cu rol profilactic in hipotiroidism. Tinctura se prepara astfel: luati aproximativ 20 de nuci verzi, moi, pe care le taiati in patru sau in cuburi. Le asezati intr-un borcan inchis la culoare si le acoperiti cu alcool natural (tuica de preferat). Lasati la macerat, la loc racoros si intunecos, timp de 12 saptamani.

Mod de administrare: 10 picaturi intr-un pahar cu apa, pe care il beti in fiecare dimineata pe stomacul gol, timp de 3-4 saptamani. Faceti pauza o luna.
Tinctura este valabila aproximativ doi ani de la preparare.

3. Tinctura de iod. Se aplica pe mijlocul claviculei si pe centrul sternului. Mod de administrare: zilnic, pe acelasi loc mentionat, pana cand pata creata de primele picaturi va fi absorbita de piele. Atunci se considera ca glanda a acumulat atata iod cat avea nevoie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img