joi, 28 martie, 2024

37 de morti din cauza gripei. O victima nu avea boli agravante

Distribuie:

Publicat:

Numarul deceselor provocate de gripa a crescut din nou. Inca cinci oameni au murit iar bilantul sezonului care inca nu s-a incheiat a ajuns la 37 de decese. Niciuna dintre aceste ultime victime ale gripei nu era vaccinata.

Si mai grav, printre ele se afla o femeie de 47 de ani care nu avea boli a caror evolutie ar fi putut fi agravata de virusurile gripale. Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ultimele doua decese confirmate de gripa sunt din Bihor ?i Salaj, fiind vorba despre o femeie de 61 de ani si un barbat de 84 de ani.

In cazul femeii in varsta de 61 de ani, din judetul Bihor, a fost confirmat virusul gripal tip A. Ea avea si alte afectiuni si nu era vaccinata antigripal. Barbatul de 84 de ani era din judetul Salaj, iar in cazul acestuia a fost confirmat virusul gripal tip B. Si acesta suferea de alte afectiuni si nu era vaccinat antigripal. Pana acum, cele mai multe decese s-au inregistrat in judetul Iasi: 9. Pe de alta parte, cele mai multe imbolnaviri, aproximativ 35% din totalul de peste 500 de cazuri confirmate, sunt in Bucuresti.

Gripa este o infectie respiratorie transmisibila (contagioasa) cauzata de virusul gripal. In Europa gripa apare cu regularitate in epidemii anuale, in lunile de iarna. De obicei epidemiile de iarna afecteaza fiecare tara pentru una sau doua luni si dureaza, la nivelul continentului european aproape 4 luni. Pot aparea si infectii sporadice in afara sezonului de gripa, cu o incidenta foarte mica in lunile calduroase ale verii.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img