vineri, 29 martie, 2024

39 de ani de la cutremurul din a77. ISU Vaslui pregateste vasluienii pentru un cutremur de aceleasi proportii

Distribuie:

Publicat:

4 martie 1977 a ramas in memoria tuturor romanilor dupa ce, in jurul orelor 21.22, a avut loc unul dintre cele mai mari cutremure din Romania, de 7,2 grade pe scara Richter.

La nivelul intregii tari 1.578 de persoane au decedat, 90% dintre victime fiind inregistrate in capitala din cauza gradului mare de urbanizare. Au mai fost 11.300 persoane ranite, iar aproximativ 33.000 de locuinte au fost prabusite sau grav avariate. Au fost distruse numeroase scoli si spitale.

 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” Vaslui desfasoara permanent, in cadrul Centrului de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta Vaslui si Punctele Barlad, Husi si Negresti, activitati de pregatire teoretica in caz de cutremur.

ISU Vaslui pune la dispozitia cetatenilor filme educative si pliante care contin informatii referitoare la modul de comportare in aceste situatii.

Autoritatile vor organiza in Piata Traian din Vaslui, un punct de informare in domeniul situatiilor de urgenta in scopul informarii cetatenilor despre Campania Nationala de Informare si Pregatire a Populatiei “Nu tremur la cutremur” care are ca drept obiective de comunicare cunoasterea riscurilor din timpul declansarii unui cutremur, modalitatile de protectie individuala si colectiva precum si educatia anti-cutremur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img