vineri, 26 aprilie, 2024

4 beneficii ale impachetarilor cu namol, pentru o piele impecabila

Distribuie:

Publicat:

Namolul este utilizat cu succes in tratarea afectiunilor reumatice, atenuarea durerilor, detoxifiere si multe alte afectiuni. Un lucru mai putin cunosct? Poti apela la impachetari si tratamente pe baza de namol pentru a trata afectiuni dermatologice, dar si pentru o piele impecabila! Suzana Pretorian, doctor balneolog in cadrul in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata, spune care sunt beneficiile namolului asupra pielii.

1. Hidrateaza pielea

“Namolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata aplicat in strat subtire pe piele, are efect emolient, de hidratare si de regenerare (inclusiv antirid). Acesta exfoliaza si detoxifica, astfel pielea devine catifelata, luminisoasa si intinerita,” explica medicul balneolog.

2. Ajuta la absorbtia mineralelor in organism

Un alt avantaj al impachetarilor cu namol? Ajuta la absorbtia mineralelor in organism! “Namolul contine numeroase minerale, vitamine, substante coloidale si biostimuline. Acestea sunt bune atat pentru piele, cat si pentru organism. Acesta are si proprietati termale, ceea ce inseamna ca atunci cand este aplicat imbunatateste absorbtia mineralelor in piele. De asemenea, procedura intensifica activitatea antiinflamatorie in organism,”

3. Are efect cicatrizant

In cazul persoanelor care sufera de acnee sau se confrunta cu exces de sebum, namolul aduce luminozitate tenului, ajuta la vindecarea ranilor si are efect cicatrizant. “Micile leziuni si inflamatii sunt resorbite prin efect antibacterian, antiinflamator si cicatrizant. Namolul nu se aplica la nivelul fetei, din cauza riscului de iritare (continut foarte mare de sare)”, mai explica specialistul. Tratamentele cu namol pot fi de mare ajutor in cazul unoe afectiuni dermatologice. Namolul poate fi folosit  pentru a ameliora dermatita atopica, eczeme cronice si psoriazis.

4. Are efect anti-aging

Pe langa faptul ca iti infrumuseteaza pielea si ii reda elasticitatea, acest tratament are si efect anti-aging! “Namolul are proprietati anti-aging datorita efectului sau de regenerare. Acesta exfoliaza si uniformizeaza textura tenului, prevenind aparitia ridurilor. Impachetarea cu namol are efect de regenerare si astfel, pielea arata mai luminos,” mai dezvaluie Suzana Pretorian.

sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img