joi, 28 martie, 2024

4 obiceiuri ale oamenilor pozitivi pe care ar trebui sa le urmam

Distribuie:

Publicat:

Cand vedem partea pozitiva a lucrurilor, avem parte numai de beneficii. Dezvoltam incredere in propriile forte, formam relatii constructive cu cei din jur si putem chiar deveni o sursa de inspiratie pentru altii. Viziunea si abordarea optimista sunt mentinute de o perspectiva mult mai larga asupra vietii, comparativ cu cei privesc totul cu negativism. Persoanele pozitiviste accepta situatia (oricat de complicata ar fi) si incearca sa gaseasca solutii, nu se complac.

Exista cateva tendinte majore a oamenilor pozitivi: acelea de a se bucura de un grup mare de prieteni, de o viata sanatoasa si de succes pe plan financiar. Bineinteles, exista exceptii, insa majoritatea celor care comunica, zambesc, daruiesc, iarta si-i respecta pe cei de langa sunt definitia fericirii. In acelasi timp, privirea catre partea plina a paharului poate deveni obositoare. Dar cu persistenta si putin efort, ne putem schimba viziunea si putem urma exemplele oamenilor pozitivi. Iata doar cateva obiceiuri care ne pot fi de folos.

Actioneaza fara frica
Majoritatea problemelor pe care le avem isi au cauza in frica, teama de a actiona si a schimba ceva. Obisnuita este de multe ori salvarea, dar persoanele pozitive nu gandesc in acest mod. Sunt constienti si imbratiseaza noi oportunitati chiar daca le provoaca, in prima instanta, teama. Toate sansele sunt privite ca o modalitate de a progresa, evolua si invata ceva nou.

Comunica eficient
Oamenii optimisti poseda abilitati grozave de comunicare. Stiu cand sa asculte si cand este momentul sa intervina in discutie, au empatie si-i incurajeaza pe ceilalti. Au obiceiul de a zambi mai mereu, ceea ce faciliteaza dialogul. Conversatiile cu astfel de persoane sunt, de cele mai multe ori, foarte placute. Este dificil sa vorbesti cu o persoana negativista, abatuta, suparata sau deprimata, pentru ca toate grijile sunt proiectate asupra altora.

Fara victimizare
Tendinta de a da vina pe altii pentru ceea ce se intampla este una fireasca, insa nu indicata. Nevoia constanta de a gasi scuze va starni in final doar mila. Cei pozitivi nu sunt victime, din contra, inteleg ca propriile decizii au consecinte si nu cauta responsabili.

Iarta
Persoanele pozitive au puterea (si dorinta) de a ierta. Ei inteleg ca sentimentele negative nu aduc niciun avantaj. Aceste emotii sunt legate, de obicei, de trecut. Iar optimistii nu vor sa devina victime. In schimb, ei aleg sa ierte si sa mearga mai departa, fara resentimente ce persista.

Toate aceste obiceiuri aduc o doza de optimism chiar si pentru cei mai pesimisti. Incearca sa renunti la orice gand negativ si vei capata mai multa incredere, vei elimina starile de anxietate, iti vei imbunatati concentrarea si vei scapa de stres.

sursa: curademiere.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img