joi, 18 aprilie, 2024

4 secrete despre uscarea corecta a parului cu foehnul

Distribuie:

Publicat:

Fiecare dintre noi avem o rutina de frumusete tipica. Unele dintre noi ne spalam pe par in fiecare zi, altele la doua sau chiar la trei zile. În functie de cum ne-o cere parul sau starea de spirit. Iar apoi, ce faci? Cum iti usuci parul? Faci parte dintre femeile care cred ca uscarea cu foehnul iti pericliteaza starea de sanatate a parului? Ei bine, iata detalii. Daca optezi pentru un uscator de par performant, care sa poata emite un flux de aer mai putin fierbinte, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.

Nu trebuie sa uiti ca orice exces de caldura in cofarea parului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru ca aceasta actiune deschide cuticula, deshidrateaza parul si il deterioreaza. Daca esti mandra posesoare a unui par lung, atunci e mai bine sa alegi uscarea cu foehnul. Iata si motivatia. Uscarea naturala ia mai mult timp si se pare ca moleculele de apa, care patrund in structura firului de par, influenteaza in mod negativ cheratina. Rezultatul?  Parul tau devine mai uscat si mai fragil.

Parul ud nu se perie

Cand ai parul ud, uita de perie. De ce? Pentru ca aceasta il incurca si il rupe. Daca vrei sa il descurci, atunci utilizeaza un pieptene cu dinti rari. Totodata, nu uita sa aplici un ulei pentru ca pieptanatul sa fie mai usor de realizat.

Tamponeaza parul cu un prosop cu microfibre

Prosoapele de bumbac pot rupe parul sau il pot electriza. Opteaza asadar pentru un prosop de microfibre.

Seteaza uscatorul de par la o temperatura joasa

 
Pana in momentul in care excesul de apa se evapora, specialistii ghd recomanda sa folosesti o temperatura medie sau joasa pentru foehn.  Cand simti ca o anumita sectiune a parului se incalzeste este important sa schimbi directia aerului cald.

Temperatura optima pentru a usca si coafa parul fara a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.
          
sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img