marți, 19 martie, 2024

4 situatii in care cafeaua nu este recomandata

Distribuie:

Publicat:

Consumul moderat de cafea inseamna maxim trei cani pe zi. Dar si acestea iti pot cauza mai multa neplacere decat placere daca:

Esti insarcinata. Consumul prea mare de cafea poate mari timpul pana cand ramai insarcinata si creste riscul de a pierde sarcina ori de a naste prematur. In timpul sarcinii, e bine sa eviti nu doar cafeina, ci si orice alta bautura care contine cafeina, pentru ca aceasta poate trece prin placenta, devenind un stimulent pentru fetus. Si in perioada alaptatului e riscant sa bei cafea, deoarece trece cu usurinta in lapte.

Fumezi. Persoanele care beau multa cafea sunt, de obicei, si fumatoare. Dar aceasta combinatie nu este dintre cele mai fericite. Pe de o parte, fumatul antreneaza scaderea nivelului de calciu din organism, pe de alta parte, consumul de cafea inlocuieste de multe ori consumul de lactate. Lipsa de claciu duce la afectiuni grave si la cresterea riscului de osteoporoza la femei. Asa ca nu uita sa bei cafeaua cu lapte sau, si mai bine, sa bei macar un pahar de lapte pe zi. Daca inlocuiesti total laptele cu cafeaua, e foarte posibil sa ai probleme cu oasele si calciul.

Nu te hidratezi suficient. Cafeaua are un puternic efect antidiuretic, consumul ei in exces ducand la deshidratarea organismului. Cu cat bei mai multa cafea si nu consumi alte lichide, cu atat risti sa te deshidratezi, iar efectul va fi unul de oboseala si lipsa de vlaga, nicidecum de energie. Ca sa nu te deshidratezi, e recomandat ca pentru fiecare cana de cafea pe care o consumi sa bei 4 pahare de apa.

Faci efort fizic.Sportivii nu isi imbunatatesc performantele daca beau cafea, releva un studiu publicat in revista Colegiului American de Cardiologie. Potrivit acestuia, doua cani de cafea nu influenteaza fluxul sangvin in stare de repaus, dar aceeasi doza, combinata cu efort fizic, reduce abilitatea corpului de a creste fluxul sangvin catre inima in timpul efortului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img