vineri, 29 martie, 2024

4 trucuri pentru a alunga oboseala din timpul zilei

Distribuie:

Publicat:

Se intampla de multe ori sa ai o zi aglomerata, si fix in mijlocul ei atunci cand ai atatea pe cap sa te loveasca senzatia de oboseala. Iata ce poti face pentru a o elimina din viata ta cotidiana cat si pentru a da un randament mai mare.

Respecta orele de somn. Medicii sustin ca melatonina se elibereaza in oraganism in timpul somnului de dinainte de ora 12 noaptea. Asadar incearca sa prinzi macar o ora de somn inainte de miezul noptii, pentru ca acest somn este cel mai odihnitor. Indiferent de cat ai dormi dimineata, nu se compara cu somnul de dinainte de ora 12.

Imparte-ti timpul in mod strategic. Ia o agenda sau un carnetel in care sa iti intocmesti un plan al sarcinilor zilnice. Dupa ce ai facut asta, incerca sa aloci mai mult timp pentru cele complicate si nu uita sa iti lasi si timp de recreere.

Practica un sport. Sportul elimina starile de oboseala din organism, te revitalizeaza si iti mentine sanatatea. Daca esti totusi o persoana sedentara, incearca anumite forme de meditatie.

Bai relaxante. O baie relaxanta, cu sare de mare si uleiuri esentiale este bine venita seara, dupa o zi incarcata. Te va ajuta sa elimini stresul adunat peste zi, iar oboseala de a doua zi nu se va mai instala atat de usor.

Starea de somnolenta din timpul zilei poate fi  asociata cu afectiuni precum hipertensiunea arteriala, un nivel ridicat al colesterolului, exces de grasime in jurul taliei si un nivel sporit al zaharului din sange, care pot duce la boli cardiovasculare, potrivit unui studiu prezentat la o conferinta a American College of Cardiology. Toate acestea sunt simptome ale sindromului metabolic. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img