luni, 18 martie, 2024

5 cure de slabire care iti pun sanatatea in pericol

Distribuie:

Publicat:

Este normal sa iti doresti sa scapi de kilogramele inestetice si sa vrei sa faci schimbari in stilul de viata si in alimentatie pentru a deveni mai suplu/a. Insa este anormal sa adopti diete care, poate ca te vor ajuta sa dai cateva kilograme jos, dar, pe termen lung, iti pot cauza probleme grave de sanatate, ba chiar iti pot pune viata in pericol.

Iata 5 cure de slabire pe care sa le eviti!

Dieta pe baza de gogosi
In 2010, timp de 10 saptamani un profesor in nutritie de la Universitatea de Stat din Kansas, Statele Unite, a mancat doar gogosi si alte alimente de acelasi fel. A scapat de 12 kilograme. Pare o nebunie ce a incercat el insa a vrut sa demonstreze o regula de baza a pierderii in greutate: sa arzi mai multe calorii decat mananci, indiferent de provenienta caloriilor. Problema cu dieta urmata de el este urmatoarea: lipsa nutrientilor nu ajuta deloc starea generala de sanatate.

 Cercelul din ureche
Este o practica periculoasa si nici nu functioneaza. Un cercel se pune pe antehelixul urechii. Unele persoane sustin ca in acest fel le este redus apetitul ceea ce ajuta la scaderea in greutate. Insa nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie. In plus, te poti alege cu o infectie sau chiar o modificare a formei urechii.

Dieta pe baza de otet din cidru de mere
Sunt oameni care considera ca o lingurita de otet din cidru de mere inainte de masa ajuta la reducerea apetitului si accelereaza arderea grasimilor, insa nu exista dovezi stiintifice care sa dovedeasca asta. Obiceiul poate fi inofensiv insa in cazul in care iei medicamente de reducere a hipertensiunii ar trebui sa fii atent intrucat poate interfera cu efectele pastilelor. In plus, acidul din otetul din cidru de mere poate fi periculos pentru gat.

 Dieta cu tigari
Cura a inceput in anii ’20 cand producatorii de tigari isi promovau produsele ca adevarate pilule de slabit. Nicotina, sustineau ei sus si tare, reduce pofta de mancare. „Ia un Lucky in loc sa mananci ceva dulce” era faimosul slogan al tigarilor Lucky Strike, strategie care a dat rezultate, vanzarile crescand cu peste 200%. Probabil ca nu sunt necesare prea multe explicatii pentru a intelege cat de periculoasa este aceasta dieta pentru sanatate. Atunci cand tragi un fum de tigara, iti incarci organismul cu peste 4.700 de substante chimice, dintre care 60 au risc cancerigen.

Dieta cu cafeina
Consumul imens de cafea poate reduce apetitul si ajuta la arderea grasimilor insa nu suficient de mult incat sa scapi de toate kilogramele in plus. Dar prea multa cafeina creste tensiunea arteriala, poate sa-ti creeze disconfort la stomac si sa te tina treaz toata noaptea. Rezultatul: te vei ingrasa la loc. In plus, unele bauturi cafeinizate sunt bogate in calorii, grasimi si uneori in ambele.

sursa: sfatulparintilor.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img