sâmbătă, 20 aprilie, 2024

5 ideii eficiente in anxietate

Distribuie:

Publicat:

Oamenii care au aceasta tulburare legata de anxietatea generalizata se confrunta cu o "ingrijorare incontrolabila". Simptomele includ nervozitate cronica, probleme cu somnul si oboseala. Scopul tratamentului este sa amelioreze simptomele, astfel incat acestea sa nu iti afecteze viata. Masajul: Aceasta terapie desprinsa parca din rai incetineste eliberarea hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul care este legat de anxietate, spun specialistii de la University of Miami School of Medicine. Cercetarile lor au aratat ca o luna in care iti faci un masaj saptamanal de 20 de minute scade nivelurile de cortizol – un indicator foarte bun si obiectiv al anxietatii – cu pana la 31%. Masajul, de asemenea, determina un raspuns de relaxare, care amelioreaza anxietatea.

Exercitii fizice: Exercitiile fizice te fac sa fii atenta la senzatiile in sine, cum ar fi respiratia mai rapida si lucrurile din jurul tau, spun psihologii de la Universitatea din Texas. Iar acest lucru te ajuta sa de desprinzi de grijile pe care le ai din cauza anxietatii. Exercitiile fizice reduc anxietatea la jumatate. Psihoterapia cognitiv comportamentala: Acest tip de terapie te ajuta sa "evaluezi modul in care te gandesti la pericol si te invata tehnici pentru a reevalua gradul acelei amenintari", spun psihologii americani. Inveti astfel sa iti transformi grija pentru a se potrivi cu actuala cantitate de pericol. In cadrul unui studiu, 46% dintre persoanele a caror anxietate a fost tratata cu aceasta terapie prin discutie au raspuns la tratament, in comparatie cu oamenii care nu au avut parte de psihoterapia cognitiv comportamentala.

Meditatia: In cazul oamenilor anxiosi, specialistii au observat o dezactivare in anumite zone ale creierului care sunt raspunzatoare de gandire. Astfel ca grijile pot iesi de sub control, spun cercetatorii de la Wake Forest School of Medicine. Meditatia te ajuta sa opresti acest cerc vicios al grijilor, al ingrijorarii inutile. In cadrul unui studiu, nivelul de anxietate al persoanelor care meditau s-a ameliorat cu pana la 39%.

Yoga: In cadrul unui studiu s-a demonstrat ca sesiunile de yoga lungi de o ora, de trei ori pe saptamana, au imbunatatit starea de spirit a oamenilor si nivelul resimtit de anxietate dupa 12 saptamani. Nivelul unui aminoacid din creier (numit GABA) a fist mai scazut in cazul oamenilor care au raportat ca sufera de anxietate. Printre participantii la studiu care au urmat un curs de yoga, nivelul acestui aminoacid a crescut, iar oamenii au raportat o anxietate redusa dupa cursul de yoga. Respiratia profunda din timpul exercitiilor de yoga stimuleaza sistemul nervos parasimpatic, care este asociat cu capacitatea de relaxare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img