vineri, 29 martie, 2024

5 modalitati eficiente de a creste nivelul de magneziu din organism

Distribuie:

Publicat:

Magneziul este cel mai important element de care avem nevoie, mult mai important decat calciul, potasiul si sodiul si, in plus, le regleaza pe toate trei.

Foarte multi oameni au un deficit de magneziu, fara sa stie. Potrivit studiilor, in ultimul secol aportul de magneziu s-a diminut la barbati cu 200 mg, iar la femei cu 100 mg pe zi. Doza zilnica necesara de magneziu este de 400 – 500 de mg. In lipsa acestui aport, organimsul uman nu functioneaza la parametri normali.

Deficitul de magneziu se manifesta prin simptome la nivel muscular, nervos si cardiovascular. Astfel, apar spasme musculare, depresie, amorteala si furnicaturi la nivelul diferitelor parti ale corpului. Totodata, lipsa de magneziu poate duce la instalarea anxietatii, a cefaleei, a sensibilitatii emotionale. Pot sa apara palpitatii, aritmii, angina si hipertensiune.

Pentru a mentine corpul puternic si sanatos, asigurati-va ca aveti suficient magneziu in organism. Iata cateva modalitati a creste nivelul de magneziu:

1. Mizeaza pe legumele verzi
Daca este verde inchis si mai are si frunze, este excelent pentru sanatatea ta. Alimente precum spanacul este popular pentru continutul de fier si antioxidanti, dar putini stiu ca sta foarte bine si la capitolul magneziu.
Pont: Fa-ti o salata cu legume cu frunze verzi si adauga niste fructe oleaginoase. Cateva migdale, caju, seminte de pin, nuci pecan si mai ales seminte de dovleac, toate sunt bogate in magneziu.

Daca ti-e pofta de ceva dulce, incearca acest smoothie bogate in magneziu:
5 banane (proaspete sau congelate)
1/2 legatura frunze Kale
1/2 legatura spanac proaspat
1 lingura de seminte Chia
4 curmale
1,5 – 2 cani de apa purificata sau apa de nuca de cocos

2. Fa o baie … in mare!
Toate oceanele si marile sunt o sursa naturala de magneziu. Daca locuiesti aproape de mare unul, va desfata in apa, atata timp cat doriti si simtiti infiltra minerale prin piele a revitaliza celulele.

3. Imbunatateste absorbtia magneziului cu nutrienti cheie
Nivelul de magneziu nu depinde doar de cat de mult poti lua acest mineral din alimente. Pentru a-l procesa in mod corespunzator ai nevoie si de alti nutrienti. Pentru a creste nivelul de magneziu, asigura-te ca organismul tau nu duce lipsa de:
Vitamina D3
Vitamina B1 (tiamina)
Seleniu (poate fi gasit in nuci de Brazilia)
Vitamina E (poate fi gasita in avocado)
Vitamina B6

Asta este doar o parte a povestii. Iti place sau nu, daca vrei sa-ti mentii nivelul de magneziu, ar trebui sa eviti alimentele bogate in zahar, gluten si alcool. Evita tot ce este prea rafinat, prelucrat sau indulcit.

4. Bai de sare
Adauga un strop de fulgi de magneziu intr-o baie fierbinte si relaxati-va. Baile cu saruri Epsom sunt o alternativa.

5. Controleaza stresul
Cand esti stresat in mod constant, poti avea un deficit magneziu, desi mananci ceea ce trebuie. Incearca orice pentru a controla stresul, de la meditatie pana la practicarea unei activitati sportive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img