marți, 16 aprilie, 2024

5 orase din Italia pe care trebuie sa le vezi si in care poti ajunge cu autocarul din Romania

Distribuie:

Publicat:

Comunitatea de romani din Italia este una foarte mare, peste 1 milion de conationali alegand sa traiasca in aceasta tara plina de istorie si foarte bogata din punct de vedere cultural. Nu este de mirare, asadar, ca firmele de transport Romania Italia ofera servicii din ce in ce mai bune, atat cu autocarul, cat si cu avionul.

Desi avionul este mai rapid si de multe ori are preturi mici pentru bilete, majoritatea romanilor prefera sa opteze pentru transport persoane Italia cu autocarul. Motivele sunt cat se poate de convingatoare:

    Flexibilitate mai mare in ceea ce priveste orele de plecare;
    Costuri fixe pentru bilete si posibilitatea de a fi achizitionate chiar inaintea plecarii;
    Calatorie confortabila;
    Posibilitatea de a transporta un volum mare de bagaje;
    Plecari Romania Italia din aproape orice oras si catre aproape orice oras.

Tocmai acest ultim avantaj atrage si o multime de romani care nu locuiesc sau lucreaza in Italia, insa vor sa viziteze aceasta tara. Pentru ei, cei de la euro-trans.ro au pregatit o lista cu 5 orase in care se poate merge cu autocarul si care merita sa fie vizitate.

Top 5 orase italiene ideale pentru o escapada de cateva zile

    Roma. Evident, primul in lista trebuie sa fie Roma. Capitala Italiei a fost pentru mai bine de 2500 de ani cel mai important centru cultural si religios din lume. Este plin, asadar, de monumente antice, biserici medievale, muzee si palate. De asemenea, este un oras in care pot fi descoperite adevarate minunatii culinare.
    Venetia. Se spune ca este cel mai romantic oras din lume, lucru greu de contrazis. Este o destinatie ideala pentru indragostiti, care se pot plimba cu gondola pe sutele de canale Venetiene. Orasul este compus din 118 insulite, legate intre ele de poduri foarte frumoase. Toate aceste insulite gazduiesc cateva dintre cele mai frumoase cladiri din Italia.
    Florenta. Cei care iubesc arhitectura renascentista trebuie sa viziteze Florenta. Este considerat a fi locul in care s-a nascut Renasterea italiana si este gazda unor opere de arta faimoase in intreaga lume.
    Milano. Orasul din Nordul Italiei este boem si plin de lux. Nu degeaba este considerat a fi capitala mondiala a fashionului. Aici pot fi gasite picturi ale lui Leonardo da Vinci sau Dom-ul din Milano, una dintre cele mai mari catedrale Gotice din lume..
    Bologna. Cine nu a auzit gustat Pastele Bolognese? Bologna este o destinatie perfecta pentru gurmanzii care doresc sa descopere cele mai bune paste, cea mai buna pizza sau cea mai buna inghetata. Este cunoscut pentru numeroasele arcade ce il fac un oras ideal pentru plimbarile in ploaie, dar si pentru cladirile rosii.

Lista nu se opreste aici. Italia este o tara extrem de bogata in orase pline de cultura si de locuri ce merita vizitate. Verona, cele 5 orase care formeaza Cinque Terre sau Catania si Pisa merita, de asemenea, sa fie vizitate. In toate se poate ajunge cu autocarul din Romania la preturi mai mult decat decente, asadar, pasionatii de calatorii nu trebuie sa faca altceva decat sa isi cumpere bilete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img