joi, 25 aprilie, 2024

5 reguli de respectat cand cumperi un fresh

Distribuie:

Publicat:

Cand bei suc natural, facut din fructe, legume si verdeturi, te simti mai plina de energie si primesti mai multe vitamine. Dar ai mare grija daca te intrebi cum sa alegi un fresh cand il iei de la supermarket! Nu toate sunt asa sanatoase pe cum par! Uneori poate fi greu sa hotarasti cum sa alegi un fresh, de aceea Mindbodygreen.com a scris despre asta.

5 elemente de care sa tii cont ca sa stii cum sa alegi un fresh

1. Prospetimea
Nu degeaba auzi despre unele produse, cum ar fi uleiul de masline, ca sunt presate la rece. Sucul presat la rece pastreaza toti nutrientii fructelor sau legumelor crude. Asa ca alege sucuri presate la rece, din fructe, legume si verdeturi proaspete. Exista si sucuri pasteurizate, dar nu le alege pe acelea, pentru ca isi pierd din valoarea nutritiva!

2. Calitatea
Unul dintre motivele pentru care sucurile verzi continua sa fie tot mai populare este ca sunt pline de nutrienti. Dar, ca sa stii cum alegi un fresh si ca sa o faci in cunostinta de cauza, citeste etichetele, pentru ca e posibil ca sucurile din supermarket, chiar daca sunt verzi, sa fie facute din vegetale pline de pesticide si ierbicide. Cauta sucuri facute din ingrediente organice, ca sa fii sigura ca nu inghiti ceva ce nu vrei! Chiar daca sunt mai scumpe, merita!

3. Gustul
Cand cumperi fresh de fructe si legume gata ambalat nu ai cum sa stii cum aratau ingredientele inainte de a fi stoarse. Daca erau proaspete sau incepusera sa se invecheasca. Cauta, totusi, sa alegi un amestec echilibrat de verdeturi si vegetale, cu un strop de fruct, care sa aiba un gust proaspat si vibrant.

4. Sursa de provenienta
Provenienta ingredientelor are legatura cu calitatea. Daca gasesti un fresh facut din ingrediente de la producatori locali, alege-l pe acela! Fructele si legumele ajung la tine mai proaspete daca nu trebuie sa calatoreasca dintr-o tara in alta.

5. Convenabil si accesibil
Accesul facil si usurinta de a-ti lua un suc proaspat in fiecare zi sunt extrem de importante. Daca nu e convenabil sa ti-l iei, cel mai probabil nu vei face un obicei din asta! De exemplu, e mai greu sa gasesti suc presat la rece si proaspat intr-un magazin de cartier sau la supermarket, pentru ca presa la rece ocupa mult spatiu si, de obicei, o folosesc cei care au buticuri sau restaurante cu mancare bio. Dar poate ca nu ai in fiecare zi la indemana un astfel de loc. Asa ca vei opta pentru sucurile la sticla, pe care le poti lua in drum spre job, usor de gasit in magazine si cafenele.

sursa:andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img