vineri, 19 aprilie, 2024

5 remedii naturale pentru diverse dureri de cap

Distribuie:

Publicat:

1. Durerea de cap provocata de tensiune
In jurul fruntii, exista o structura, un muschi care parca trage si apasa pe creier, parca ne-ar strange capul; apar si dureri in zona gatului. Acestea sunt provocate de stres si de somnul anormal.

O solutie este ghimbirul. Puneti 2 lingurite de ghimbir ras intr-o cana cu apa fiarta si lasati la infuzat cateva minute. Reduce inflamatiile si afecteaza felul in care reactioneaza corpul si creierul. E bun si pentru stomac.

2. Durerea de cap generalizata
Este acea durere pe care o resimtim peste tot, parca ne-ar bate cineva un piron in ochi sau in creier, in acelasi loc. Din cand in cand, se mai schimba. Incepe sa ne curga nasul, facem febra. Este mai comuna la barbati decat la femei.

Un remediu eficient este crema cu capsaicina – substanta activa din ardei iute. Trebuie aplicata putina crema in interiorul nasului. E foarte eficienta in cazul durerilor de cap grupate si nu costa mult.

3. Migrenele
Apar la femei de trei ori mai des decat la barbati. Durerea pulseaza, parca toti nervii din corp sunt hipersensibili si vasele de sange se deschid si se inchid, trimitand aproape aceleasi semnale ca la un atac cerebral. Din aceasta cauza, devenim hipersensibili la zgomote si lumini. Adesea te tintuiesc la pat mai mult de o zi.

Planta cu eficienta in asa ceva este iarba moala (engl.: “feverfew”); este din familia florii-soarelui si reduce inflamatia.

Alte solutii pentru durerile de cap
Cand va doare capul, o solutie eficienta este masajul prin acupresiune; aplicati presiune mare, cu degetul, in spatiul dintre degetul mare si cel de langa el de la picior. Cand va doare capul, zona aceasta e mai moale.

Un alt pont pentru a scapa de durerea de cap este masajul ocular. Plasati degetele mari la baza nasului si deplasati-le deasupra ochilor. Aplicati presiune in oricare dintre parti timp de 15 minute. Daca inchideti ochii, durerea de cap va disparea pana inspirati adanc de 2 ori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img