vineri, 29 martie, 2024

5 semne care arata ca ai o inteligenta peste medie, confirmate de stiinta: legatura dintre simtul umorului si un IQ ridicat

Distribuie:

Publicat:

 Dr. Travis Bradberry, autor al bestseller-ului „Inteligenta emotionala” si presedintele uneia dintre cele mai importante societati axate pe cercetarea si testarea inteligentei emotionale, dezvaluie 5 dintre cele mai importante semne care ne pot arata daca avem o inteligenta peste medie.

„Diferenta dintre prostie si geniu este ca geniul are limitele sale”, spunea Albert Einstein. Conform presedintelui celui mai important furnizor de testari si cercetare a inteligentei emotionale, TalentSmart, Dr. Travis Bradberry, citat de „The Huffington Post”, persoanele cu un IQ ridicat prezinta anumite indicii cu privire la inteligenta ridicata care ii caracterizeaza.

1. Esti o persoana anxioasa
Psihiatrul Jeremi Coplan a studiat pacientii cu anxietate constatand ca cei cu cele mai profunde simptome, aveau un IQ foarte ridicat. Acestia sunt capabili sa rezolve sarcini foarte grele, in timp record, conform cazurilor studiate de-a lungul timpului. Asa ca, data viitoare cand cineva iti spune ca iti faci prea multe griji, raspunde-i ca acesta este un semn de inteligenta.

2. Ai invatat sa citesti de la o varsta frageda 
Un studiu britanic, realizat pe 2.000 de perechi de gemeni, a scos la iveala faptul ca desi aveau aceeasi gena, copiii care au inceput sa citeasca mai devreme, au avut un IQ mai ridicat. Concluzia ar putea parea usoara: copiii care citesc de foarte mici, fac acest lucru pentru ca au un IQ ridicat. Totusi, cercetatorii spun ca lucrurile nu stau exact asa si ca nivelul IQ-ului poate fi determinat de perioada exacta in care incepem sa citim.

3. Esti stangaci
Rasturnare de situatie. Se pare ca toti profesorii care si-au pus elevii stangaci sa scrie cu dreapta, au procedat gresit. Confuzia apare din cauza gandirii divergente, iar noile studii confirma ca stangacii dau dovada de o inteligenta peste medie.

4. Ai luat lectii de muzica in copilarie
Numeroase studii demonstreaza ca lectiile de muzica imbunatatesc functiile verbale si functiile executive ale creierului. Psihologul Sylvain Moreno a realizat un studiu pe 48 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani. Timp de 4 saptamani, jumatate din copii au participat la un program muzical, cealalta jumatate finalizand un curs de arte vizuale. La finalul studiului, 90% din copiii care au primit formare muzicala, au obtinut rezultate spectaculoase la capitolul inteligenta verbala.

5. Ai simtul umorului foarte dezvoltat
Cercetarile arata ca exista o conexiune intre persoanele cu simtul umorului si IQ-ul ridicat. Inca din primii ani de viata, copiii carora le place sa faca glume, se dovedesc a fi caracterizati de inteligenta verbala si rationament abstract.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img