marți, 19 martie, 2024

5 trucuri pentru a scapa de raceala intr-o singura zi

Distribuie:

Publicat:

Nu da fuga la sertarul cu medicamente atunci cand simti primele simptome ale racelii, indiferent cat de rau te simti! De multe ori poti evita aparitia unei raceli zdravene, cu cateva trucuri simple. Iata cum poti scapa de raceala intr-o singura zi:

1. Fa un dus fierbinte dis-de-dimineata
O baie fierbinte te-ar putea ajuta sa te simti mai bine rapid, tinand cont de faptul ca apa fierbinte va indeparta senzatia de frig, iar aburul iti va desfunda sinusurile.

2. Baie de aburi pentru fata
Pune apa fierbinte intr-un lighean, apleaca-te deasupra lui si pune un prosop pe cap, care sa te acopere.
Aburii vor ajunge rapid in caile respiratorii si te vor ajuta la eliminarea mucusului, dar si la reducerea durerilor de cap.

3. Mananca picant
Organismul tau este slabit atunci cand raceala isi face aparitia si trebuie sa te fortezi sa mananci ceva, pentru a prinde putere. Este indicat sa adaugi alimentelor cateva condimente picante, precum ghimbir, usturoi sau ardei iute, care au proprietati antivirale si antibacteriene si ajuta la curatarea sinusurilor.

4. Putina miscare
Poate nu este exact ceea ce vrei sa faci atunci cand esti racit, dar trebuie sa stii ca o scurta plimbare in aer liber, chiar si 5 minute in jurul blocului, te va ajuta sa te simti mai bine rapid! Cateva minute de miscare ajuta si la imbunatatirea starii de psihic si la intarirea sistemului imunitar.

5. Odihneste-te
Va fi destul de usor, tinand cont de faptul ca organismul tau este slabit si simte nevoia sa doarma mai mult! Ai nevoie de cateva ore in plus de somn pentru a-i reincarca bateriile si recapa puterea.

Sfat: Evita cafeaua si alcoolul si inlocuieste-le cu multe ceaiuri indulcite cu miere si lamaie!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img