sâmbătă, 20 aprilie, 2024

6 alimente care nu ingrasa – poti manca oricat

Distribuie:

Publicat:

Foamea este inevitabila intr-o dieta de slabire si oricat ai incerca sa o eviti cu tot felul de gustari, parca tot se instaleaza si organismul pofteste din ce in ce mai tare la alimentele interzise. Vestea buna este ca exista cateva alimente pe care le poti consuma in orice cantitate fara sa existe riscul sa iti tulburi programul curei de slabire si, mai ales, fara sa te ingrasi.
 
Care sunt acestea?

Mere
Ai auzit vreodata pe cineva ca s-a ingrasat de la mere? Cu siguranta, nu. Merele pot fi consumate oricand, in orice cantitate, fara sa existe riscul de ingrasare. Ele contin fibre care accelereaza tranzitul intestinal, dar si vitamine si minerale importante pentru buna functionare a organismului tau. Daca vrei o gustare mai satioasa intre mese, combina merele cu niste nuci sau seminte.

Fasole verde
Fasolea verde are doar 25 de calorii la 100 de grame, motiv pentru care nici nu tine de foame. Nu trebuie sa iti faci griji ca te ingrasi de la acest aliment, il poti consuma in orice cantitate. Pentru ca fasolea verde sa fie mai buna consum-o fiarta, cu putin usturoi sau preparata tocanita cu ceapa si rosii, fara ulei. De asemenea, o poti combina cu iaurt sau cu putina branza.
 
Legume crucifere
Foamea a pus stapanire pe tine si vrei sa iti umpli stomacul cu ceva sanatos? Incearca legumele crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles, varza kale, conopida, ridichi, napi, hrean) preparate la aburi sau in salate impreuna cu tot felul de verdeturi. Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii contin aceste legume se numara vitamina C, vitamina A, vitamina K, acidul folic, calciul si fibrele.

Grapefruit
Stiai ca unul dintre cele mai eficiente alimente pentru pierderea in greutate este grapefruitul? Intr-un studiu la care au participat 90 de persoane obeze, cele care au consumat un grapefruit inainte de masa au slabit 2 kilograme in 12 saptamani, fara sa faca alt efort, iar celelalte nu au reusit sa piarda aceasta greutate.

Supa de varza
Supa de varza este faimoasa pentru slabit si poate fi consumata in orice cantitate. Ea hidrateaza organismul si il ajuta sa scape de toxinele acumulate in timp. Pentru o oala de supa ai nevoie de o jumatate de varza taiata mic, 2 cepe mari, tocate si ele marunt, 2 morcovi, un ardei gras, cateva ciuperci, o jumatate de radacina de telina, o cutie de rosii in bulion sau o cana de rosii proaspete tocate si 3 linguri de linte rosie sau orez. Adauga sare dupa gust, iar la final adauga niste verdeata sau ce condimente mai vrei.
 
Ciuperci
Ciupercile, fie ca sunt de padure sau doar de cultura sunt o alternativa perfecta in regimul vegetarian, pentru cantitatea mare de proteine de calitate pe care o contin, intr-un “ambalaj” cu putine calorii. Stiai ca 100 de grame de ciuperci au intre 15 si 25 de calorii? Daca vrei o masa usoara, prepara-ti niste ciuperci la cuptor sau la gratar si consuma-le cu mamaliga si usturoi.

sursa:dietetik.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img