joi, 28 martie, 2024

6 alimente care pot sa te ucida, dar pe care majoritatea oamenilor le consuma

Distribuie:

Publicat:

Bill Marler este un avocat care a petrecut mai mult de 20 de ani lucrand la procese de otravire alimentara. A castigat astfel clientilor sai aproximativ 600 de milioane de euro. in urma experientei sale profesionale, Bill Marler a ajuns sa nu mai manance anumite alimente, potrivit businessmagazin.ro, care citeaza The Independent.

Avocatul, care a condus si procese de acuzare impotriva retailerului american Chipotle dupa ce lantul s-a confruntat cu focare de E.coli si norovirus, a postat un articol in publicatia Food Poisoning  Journal in care a indicate care sunt alimentele din dieta sa la care a renuntat.
Spune ca experienta clientilor sai l-a convins ca aceste alimente nu merita riscurile la care ii spun pe oameni.
1. Stridii crude
Marler spune ca a vazut mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare generate de scoici in ultimii cinci ani mai mult decat in cele doua decenii anterioare:. Motivul: apele din ce in ce mai calde. Pe masura ce temperatura apelor globului creste, creste si numarul de microbi, care ajung in stridiile sorbite.
2. Fructele si legumele prespalate sau pretaiate
Marler spune ca le evita ”ca pe plaga”. Confortul este bun, dar pe masura ce mai multi oameni se ocupa de procesarea alimentelor, inseamna ca exista mai multe riscuri de contaminare.
3. Germenii cruzi
Epidemiile generate de germeni sunt extrem de dese, cu mai mult de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla si E.coli) in ultimele doua decenii. ”Au existat prea multe focare ca sa fii atent la astfel de contaminari. Nu mananc deloc acest tip de vegetale”, explica Marler.
4. Carnea gatita in sange
Marler isi comanda doar fripturi medii si binefacute. Potrivit expertului, carnea trebuie sa fie gatita la 160 de grade pentru a omori bacteria care cauzeaza E.coli sau salmonela. 
5. Ouale negatite
Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 si de la inceputul anilor ’90, faptul ca ouale negatite nu sunt recomandate nu reprezinta o noutate. Potrivit lui Marler, riscul imbolnavirilor din cauza acestora este mai scazuta decat in urma cu doua decenii – dar el nu isi doreste sa risca in continuare.
6. Laptele si sucurile nepasteurizate
Chiar daca exista o miscare globala care ii incurajeaza pe oameni sa bea lapte ”crud” si sucuri, pe motiv ca pasteurizarea scade valoarea nutritionala a acestor produse. Marler spune ca pasteurizarea nu este periculoasa, in timp ce consumul laptelui in aceasta forma, in care sunt sarite anumite etape de siguranta a alimentelor, poate genera imbolnaviri cu virusuri, microbi si paraziti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img