vineri, 29 martie, 2024

6 modalitati inedite de a folosi ouale in viata de zi cu zi

Distribuie:

Publicat:

Fierte sau prajite, in prajituri sau alte preparate, ouale plac aproape tuturor. Insa acestea pot fi folosite si altfel decat in dieta. Iata cateva modalitati inedite de a folosi ouale in viata de zi cu zi:

1. Inlocuieste balsamul
Oul este bogat in proteine de genul celor care se gasesc si in compozitia firului de par. Asa ca, daca vreti un balsam natural, atunci aveti unul chiar in frigider. Bateti un ou (sau doar albusul daca parul este foarte uscat), amestecandu-l cu ulei de masline, si apoi aplicati compozitia pe par. Puteti adauga si putin ulei esential daca vreti ca parul sa nu va miroasa a omleta. Lasati compozitia sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clatiti.

2. Masca faciala
Bateti fie un albus fie un galbenus cu putina apa si apoi aplicati pe fata. Pielea va fi mai catifelata, iar porii mult mai mici. Alternati cele doua masti seara de seara pentru rezultate optime.

3. Hrana pentru plante
Daca ati fiert un ou, nu aruncati apa. Lasati-o sa se raceasca si apoi turnati-o la plantele din gradina. Rosiile, ardeii, vinetele vor profita imediat de apa bogata in calciu.

4. Tratament arsuri
Daca v-ati ars, atunci puneti imediat albus de ou peste rana. Durerea va scadea in intensitate si veti scapa si de riscul unei cicatrici. Acelasi rol il are si pielita alba dintre coaja si ou, ea putand actiona precum un pansament sau plasture.

5. Reda stralucirea obiectelor de piele
Albusul oului este ideal pentru a reda stralucirea produselor din piele. Frecati usor o pereche de pantofi, o curea sau un portofel cu albus, apoi stergeti cu o carpa moale si uscata. Albusul va forma un strat protector care va mentine stralucirea pentru mai mult timp.

6. Inlocuitor de lipici
Folositi albusul si pe post de lipici, mai ales pentru creatiile celor mici. E o solutie la indemana si nu lasa urme precum produsul chimic. Daca vreti un lipici mai puternic, atunci amestecati albusul cu faina, apa si zahar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img