marți, 19 martie, 2024

6 moduri prin care sa inlaturi petele pigmentare

Distribuie:

Publicat:

Mai devreme sau mai tarziu, toate ne confruntam cu petele pigmentare, fie ca ne dorim sau nu. Iar lupta devine si mai grea in momentul in care nu folosesti produsele necesare si nu stii ce sa faci in aceasta situatie. Atunci cand descoperi pe pielea ta faptul ca ai anumite pete si nu stii cauza lor, ei bine, ele se pot datora faptului ca nu ai acordat o atentie atat de mare ingrijirii pielii tale. Și totusi, ce sunt aceste pete pigmentare? Ele sunt precum petele cauzate de razele ultraviolete, de marimi relativ mici. Daca in familia ta s-au confruntat si alte persoane cu aceste pete, atunci fi sigura ca iti pot aparea si tie, la un moment dat. De cele mai multe ori, ele sunt inchise la culoare si apar pe ten, gat, umeri, brate si chiar pe spate. Iata care sunt modurile prin care sa inlaturi petele pigmentare:

1. Foloseste o crema cu protectie solara. Daca nu te-ai confruntat pana acum, ar fi bine sa fii atenta si sa ai grija sa folosesti in fiecare zi, indiferent de anotimp, o crema cu protectie solara. Nu doar ca te va ajuta din timp sa nu iti apara aceste pete pigmentare, insa te va si proteja de aparatia eventualelor linii fine sau riduri. Specialistii recomanda folosirea unei creme cu factor de protectie 30 sau chiar mai mare.

2. Creme si serumuri pentru albirea tenului. Aceste creme care au drept efect albirea tenului sunt bune in momentul in care tenul tau nu prezinta aceste pete. Iar daca te intrebi care sunt ingredientele benefice acestui lucru, printre ele se numara hidrochinona, acid glicolic, acid kojic, extract de lemn dulce si niacinamida. Hidrochinona este unul dintre ingredientele recunoscute pentru prevenirea si estomparea petelor pigmentare. Mai exact, aceasta actioneaza in profunzime, reusind sa estompeze culoarea maronie a petelor. Desigur, exista si efecte adverse precum roseata sau chiar deshidratarea tenului.

3. Crioterapie. Aceasta procedura reuseste sa indeparteze petele pigmentare datorita aplicarii unei cantitati de azot lichid pe ten. Mai precis, presupune sa intri intr-o incapere in care temperatura este scazuta, iar acest lucru reuseste sa duca sangele spre inima si alte organe. Desi este folosita intr-o faza incipienta, aceasta procedura are capacitatea de a distruge petele de dimensiuni mici. Pe langa asta, procedura poate fi folosita de cateva ori pe luna, mai ales daca simti ca tenul tau are nevoie.

4. Peeling-ul chimic. Peeling-ul chimic poate fi facut doar daca tenul tau este unul care permite aceasta procedura. Poate fi benefica in reducerea petelor pigmentare. Peeling-ul chimic poate sa indeparteze cicatricile superficiale, petele cauzate de expunerea la soare, elimina punctele negre si chiar poate reduce ridurile superficiale. Peeling-urile reusesc sa ajunga si in straturile cele mai profunde ale pielii. Un alt efect al acestei proceduri este faptul ca poate reduce excesul de sebum.

5. Tratamente cu IPL. Fie ca ai auzit pana acum sau nu, dar tehnologia IPL reuseste sa emita lumina pulsata din toate lungimile de unde vizibile. Iar daca nu te-am convins pana acum, aceasta tehnologie este una dintre cele mai usoare si eficiente pentru petele pigmentare. Pana si cateva sedinte pot fi eficiente, iar rezultatele le poti vedea inca de la prima sedinta. Eficienta acestei proceduri depinde foarte mult si de tipul tau de ten, dar si de zona in care sunt prezente acele pete pigmentare.

6. Tratamente cu laser. Tratamentele cu laser sunt tot mai folosite in ultima vreme de catre pasionatele de ingrijire a pielii. Este si de inteles deoarece efectele se pot vedea inca de la o prima sedinta. Pe langa asta, este si o procedura rapida, care poate dura si cateva minute. Nu simti dureri in urma acestei proceduri, insa ar trebui sa fii atenta la faptul ca ar trebui sa folosesti neaparat dupa o crema cu factor de protectie. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img