sâmbătă, 20 aprilie, 2024

6 remedii pentru durerile de oase

Distribuie:

Publicat:

Daca te dor mereu oasele, acest articol vine in ajutorul tau. Durerile de oase pot afecta orice om, insa ce putem face pentru a le ameliora?

Inainte de a-ti prezenta cele mai bune remedii pentru durerile de oase, este important de mentionat ca buna functionare a sistemului osos depinde de mai multi factori. Printre acestia se numara exercitiile fizice si o alimentatie bogata in calciu si vitamina D, precum si ingrijirea corespunzatoare a unei leziuni (fractura sau os rupt). Daca neglijezi unul dintre acesti factori, te poti confrunta cu multe probleme.

Persoanele care sufera de osteoporoza sunt mai predispuse la leziuni. Aceasta boala slabeste oasele, deoarece reduce densitatea osoasa. Acest fapt afecteaza, la randul sau, concentratia de proteine si saruri minerale din oase. Din acest motiv, oasele isi pierd rezistenta si sunt mai predispuse la rupere.

In articolul de astazi iti prezentam cateva dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase.

1. Alimente bogate in vitamina D: remedii pentru durerile de oase
Vitamina D faciliteaza absorbtia calciului in oase, ajutand la mineralizarea lor. Deficitul acestei vitamine este cauzat de obiceiuri alimentare proaste sau lipsa expunerii la soare.

Lipsa de vitamina D duce la slabirea sistemului osos, provocand boli precum rahitism la copii si osteomalacie la adulti.
Totodata, aceasta carenta afecteaza ficatul si slabeste functiile celorlalte organe, deoarece impiedica reglarea nivelului de calciu si fosfor in sange.
Printre alimentele bogate in vitamina D se numara si pestele gras. Acesta contine un procent de doar 5% grasime in muschi, ceea ce inseamna ca este foarte bogat in proteine. In plus, pestele gras contine intre 7 si 22 ug de vitamina D la 100 g. 

Speciile cele mai recomandate sunt:

Sardinele

Somonul

Heringul

Congerul

Cel mai bine este sa gatesti pestele la foc mic. Astfel, acest aliment va pierde o cantitate minima din proprietatile sale sanatoase.

2. Ulei din ficat de cod
Extras din ficatul de cod, acest ulei este folosit ca remediu pentru artroza, o boala care afecteaza articulatiile si provoaca dureri si disconfort la nivelul oaselor.

In trecut, uleiul din ficat de cod era recomandat pentru dezvoltarea sistemului osos la copii. In prezent, acest produs este folosit ca supliment pentru ameliorarea durerilor.

3. Ghimbir
Radacina de ghimbir are proprietati curative, ajutand la tratarea mai multor boli si probleme care impiedica buna functionare a organismului.

Datorita proprietatilor sale analgezice si antiinflamatoare naturale, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase cauzate de artrita. Acest produs poate fi folosit in mai multe moduri, cele mai cunoscute fiind ceaiul si compresele.

Ghimbirul ras adaugat in apa calda este o solutie excelenta pentru ameliorarea durerii din zona afectata.

4. Urzica
Urzica are proprietati diuretice care contribuie la curatarea sangelui si la reducerea inflamatiilor din zonele afectate de dureri articulare si de oase. Aceasta planta este folosita, in general, sub forma de infuzie.

Ingrediente

1 lingura de urzica (15 g)

1 cana de apa (250 ml)

Mod de preparare

Pune apa la fiert si, cand da in clocot, adauga urzica.

Lasa planta la infuzat timp de 10 minute, strecoara lichidul si serveste-l.

Este recomandat sa bei trei cani de ceai de urzica pe zi pentru a stimula circulatia sanguina in zonele afectate.

5. Musetel
La fel ca urzica, ceaiul de musetel are proprietati antiinflamatoare care il recomanda drept unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase. Aplica acest produs prin masarea intregii zone afectate pentru a stimula circulatia. In acest fel, vei ameliora disconfortul de la nivelul sistemului osos.

In plus, pentru a imbunatati sanatatea oaselor, trebuie sa faci exercitii fizice.

6. Lapte de soia
Laptele de soia este un produs 100% natural, bogat in calciu, fara grasimi si foarte sanatos. Un pahar de lapte de soia cu fructe uscate servit la micul dejun iti ofera energia necesara pentru a incepe ziua in forta.

Pornind de aici, poti continua sa iti imbunatatesti obiceiurile zilnice. Insa nu uita ca un corp si o minte sanatoasa trebuie hranite bine si antrenate constant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img