vineri, 19 aprilie, 2024

6 semne care pot anunta probleme cardiace desi par sa nu aiba nici legatura cu inima

Distribuie:

Publicat:

Afectiunile cardiovasculare sunt extrem de suparatoare si totodata periculoase. De aceea ar trebui sa acorzi mai multa atentie urmatoarelor semne. Cu ajutorul lor poti depista daca ai probleme la inima.

Probleme de vedere care au aparut brusc. Daca incepi din senin sa vezi in ceata sau daca iti pierzi vederea la un ochi sau la ambii, trebuie sa mergi la medic de urgenta. S-ar putea sa ai nevoie de un control la inima, deoarece acestea sunt unele dintre primele semne care apar la cei cu probleme cardiace grave.

Simti presiune in zona abdominala. Studiile arata ca atunci cand simti presiune in zona abdominala este posibil sa fii predispus la un atac de cord (mai ales daca simti in acest timp si oboseala, somnolenta). Cu cat esti tratat mai rapid, cu atat riscurile sunt mai mici, asa ca fa tot posibilul si mergi la un control.

Ai picioarele umflate foarte des. Picioarele umflat sau durerorase, alaturi de respiratia greoaie si durerile in piept, pot fi un semn de tromboza. Aceasta boala poate conduce la un blocaj grav la nivelul arterelor, asa ca trebuie sa iti suni medicul cat mai curand daca te regasesti in aceasta situatie.

Ai pleopele decolorate. Daca observi pete galbene in aceasta zona sau o culoare foarte pala a pleopelor, este foarte probabil ca nivelul colesterolului din sange sa fie mare. Toata lumea stie ca acesta este o amenintare pentru inima si sanatatea ei.

Gingiile iti sunt inflamate si rosii. Problemele cardiovasculare pot aparea atunci cand bacterille din cavitatea bucala ajung in sange. De aceea vizita la dentist este absolut obligatorie.

Degetele iti sunt patate. Vezi mici pete albastre pe varful degetelor? Probabil ca in tesuturi nu ajunge suficient oxigen. Aceasta este un indice clar al unei afectiuni cardiovasculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img