vineri, 26 aprilie, 2024

6 sfaturi pentru a-ti atinge mai usor obiectivele in 2018

Distribuie:

Publicat:

Pentru ca obiectivele pentru noul an sa nu fie doar scrise si uitate intr-o agenda, specilistii recomanda cateva sfaturi ce ne aduc mai aproape de rezultatele dorite. Adesea se intampla ca obiectivele stabilite pentru noul an sa fie scrise si uitate intr-o agenda. Pentru a obtine rezultate si a fi mai productivi, trebuie facut mai mult decat simpla notare a lor. Planificarea si pasii catre reusita sunt mai usori atunci cand tinem cont de sfaturile specialistilor, scrie think-board.com.

Treziti-va mai devreme cu 15 minute. S-a dovedit faptul ca startul de dimineata iti poate face ziua mai buna sau v-o poate strica. Desi somnul poate parea mai dulce, iar patul mai confortabil in zorii zilei, nu faceti decat sa pierdeti timpul. Incercati sa va ridicati mai devreme in fiecare dimineata si, treptat, setati alarma cu 15 minute mai devreme.

Scrieti-va obiectivele zilnice. Puteti incepe pur si simplu prin a va scrie prioritatile si obiectivele saptamanale in fiecare duminica seara sau luni dimineata. Notati cel mai important obiectiv al saptamanii. In felul acesta, de fiecare data cand va veti uita in agenda, va veti aminti de scopul pe care il aveti de dus la indeplinire. Revizuiti-va obiectivele la sfarsitul fiecarei zile si intrebati-va daca ati realizat ceea ce v-ati propus.

Renuntati la telefon. Acesta este una dintre cele mai importante sfaturi atunci cand vorbim despre productivitate. Poate ca nu va dati seama, dar telefonul este factorul care ne face sa pierdem cel mai mult timp intr-un mod ineficient. Opriti internetul si lasati telefonul din mana. Veti realiza cat de mult creste productivitatea.

Impartiti pe categorii lucrurile pe care le aveti de rezolvat. Ştiati ca atunci cand verificati lista de sarcini, creierul elibereaza dopamina, ceea ce va ofera un impuls suplimentar si dorinta de a rezolva mai multe obiective? Impartiti pe categorii obiectivele si prioritizati-le pe cele care nu mai suporta amanare.

Lucrati intr-un spatiu productiv. Din ce in ce mai multi oameni incep sa lucreze de acasa, ceea ce este minunat pentru ca nu trebuie sa petreceti ore in sir in trafic. Dar, pentru unii oameni, lucratul de acasa vine la pachet cu distragerea atentiei. Indiferent daca lucrati la domiciliu sau la birou, asigurati-va ca aveti un spatiu curat si organizat unde puteti fi productiv.

Setati un termen limita pentru obtinerea rezultatelor. Este important sa avem un termen limita pentru atingerea obiectivelor. Amintindu-ne ca ceea ce ne dorim este urgent, ne vom concentra atentia si energia in directia obiectivelor dorite si nu vom permite sa fim distrasi de alte activitati.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img