vineri, 29 martie, 2024

6 super-alimente pe care ar trebui sa le incluzi intotdeauna in mesele tale

Distribuie:

Publicat:

Oricine incearca sa manance sanatos stie cat de greu poate fi sa pastrezi acest obicei de la o zi la alta. O modalitate de a face acest lucru mai usor este sa-ti planifici meniul pe o saptamana si sa incluzi alimente care pot oferi o multime de vitamine, minerale, fibre si alte substante nutritive importante intr-o singura portie. Iata cateva super-alimente pe care ar trbui sa le incluzi intotdeauna in mesele tale:

Vanata
Nu numai ca este un excelent inlocuitor pentru carne, este incarcata cu fibre si, de asemenea, o sursa bogata de antociani. Acesti compusi care ii dau culoarea specifica, precum si altor vegetale – afinele, de exemplu, au proprietati antioxidante puternice care pot incetini procesul de imbatranire si ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer.

Morcovi
Aceste legume sunt incarcate cu vitaminele A si C, antioxidanti puternice cum ar fi betacaroten si chiar glutation, care este o proteina speciala care ajuta la mentinerea organismul sanatos prin detoxifierea ficatului si sprijinirea functiei hepatice.

Rozmarin
Aceasta este o planta-condiment foarte potrivita pentru meniul zilnic. Beneficiile sale sunt datorate in mare parte acidului rosamarinic. Studiile arata ca aceste compus pastreaza neuronii sanatosi protejand creierul de dementa si alte neurologice.

Spanac
O singura portie de spanac ofera fibre, proteine ​​de origine vegetala, cantitati masive de vitamina K, precum si fier, acid folic, potasiu si beta-caroten. Chiar si printre legumele cu frunze verzi, aceasta iese in evidenta ca un super-aliment si este usor de a-l adauga la supe, salate, paste, sandvisuri.

Avocado
Exista un motiv pentru care fructele de avocado apar in mod curent pe lista alimentelor de top. Ele sunt o sursa minunata de acizi grasi mononesaturati care pastreaza sanatatea inimii si ajuta la pierderea in greutate. Ele contin, de asemenea proteine, fibre dietetice, si la fel ca morcovii ofera glutation pentru buna functionare a ficatului.

Nucile
Nucile sunt din ce in ce mai populare. Ele sunt bogate in proteine ​​de origine vegetala (ceea ce le face o alegere excelenta pentru vegetarieni si vegani) si acizi grasi omega-3, care sunt foarte buni pentru functia cardiaca si ajuta la reducerea inflamatiei din intreg organismul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img