News Flash:

600 de lei costa o intrerupere de sarcina la Sectia de Obstetrica.Detalii socante in rechizitoriul doctoritelor spagare de la SJU Vaslui

19 Septembrie 2016
2624 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Vaslui a reluat audierile in dosarul in care cei trei medici de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui sunt acuzati de fapte de coruptie.

Medicii Doina Andrei,
Simona Botez si Adrian Tanasescu, sunt cei care-si negociau intreruperile de sarcina dar si  simplele controale medicale, fapte care au transformat Sectia de Ginecologie a spitalului intr-o adevarata afacere.

Noi detalii ies a iveala dupa ce pacientele si apartinatorii acestora, au fost audiate vineri, 16 septembrie, si au relatat experiente socante despre medicii in cauza.

Spre exemplu, medicul Doina Andrei, este acuzata ca a impus un anumit tarif pentru interventiile efectuate unei paciente din apropierea orasului Husi, si ca, fara suma ceruta, aceasta refuza sa efectueze interventia ceruta.
Pacienta,care avea o sarcina mai mare de trei luni (care in mod legal este strict interzis sa se efectueze o intrerupere) a declarat ca la trei zile de la internare nimeni nu s-a uitat la ea, spunandu-i in mod direct ca fara 600 de ron nu ii face nimic. In cea de a patra zi, mama tinerei a adus banii si imediat dupa ce i-a primit,medicul a facut interventia  fara nicio ezitare.

Dupa declaratiile mamei pacientei, se pare ca medicul Doina Andrei nu a tinut cont de faptul ca eforturile pentru a obtine suma ceruta erau peste puterile lor, si a motivat ca nu poate face nimic in sensul acesta.

Tanara a cerut instantei ca medicul sa-i restituie spaga oferita si sa le plateasca si cheltuielile ocazionate cu deplasarile la audieri.

O alta marturisire o tinteste tot pe Doina Andrei, care, spune o alta pacienta, i-a facut initial o intrerupere de sarcina la cabinetul privat insa imediat dupa interventie, aceasta avea aceleasi simptome, fapt care a determinat medicul sa o cheme din nou, insa de aceasta data la spital. Tanara a fost supusa unei alte interventii pe motiv ca sarcina a fost una gemelara, iar medicul nu a observat asta la prima intrerupere. 400 de lei a costat-o pe pacienta finalizarea avortului.


Medicii din Sectia de Obstretica si Ginecologie de la Spitalul Judetean Vaslui au intrat sub ancheta procurorilor dupa un denunt la linia verde a Directiei Generale Anticoruptie, de catre o pacienta.

In urma unui flagrant organizat in februarie 2015, medicul Simona Botez a fost surprinsa imediat dupa ce a primit 1.500 de lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a intrerupe din evolutie o sarcina de 17 saptamani, interventie ilegala de altfel.Simona Botez se pare ca a comis 14 infractiuni de luare de mita si patru de fals intelectual.


Si medicul Doina Botez a fost pusa sub acuzare de savarsirea a 25 de infractiuni de luare de mita, patru infractiuni de fals intelectual si o infractiune de sustragere de inscrisuri.


Cel de-al treilea medic din dosar, Adrian Tanasescu este si el acuzat de savarsirea a zece infractiuni de luare de mita.

Mai presus de orice, limbajul folosit de cele doua doctorite era de fiecare data umilitor, ele adresandu-se pacientelor cu apelativele '' proasta '' , ''vaca'' sau ''scroafa''.


In prezent, dupa ce au fost arestate preventiv, ele doua doctorite se afla sub control judiciar, pana la terminarea procesului.

tribunalul vaslui simona botez drian tanasescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0891 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018186 (s)