vineri, 29 martie, 2024

7 antibiotice naturale

Distribuie:

Publicat:

In tratamentul multor boli antibioticele sunt absolut necesare. Dar, multe dintre ele au efecte secundare. O alternativa inofensiva si benefica la produsele chimice sunt antibioticele naturale. Iata cateva:

1. Propolis
Spectrul de actiune al propolisului este deosebit de mare: ajuta in vindecarea rapida a ranilor, mentine imuntatea, nimiceste aproape toate tipurile de ciuperci, intareste peretii vaselor de sange, iar efect analgezic are. In vechime, pentru a pastra carnea cat mai mult timp chiar si sub razele arzatoare ale soarelui, aceasta era acoperita cu propolis.

2. Usturoi
Contine fitoncide, substante care ucid bacteriile, ciupercile patogene si unii paraziti. Usturoiul este utilizat atat intern cat si extern. Contraindicatii: hipersensibilitate individuala, boli acute ale stomacului si intestinului, inflamatii hepatice si renale, epilepsie. In timpul sarcinii, lactatiei, diabetului, consumul zilnic de usturoi ar trebui sa fie limitat.

Usturoiul, de asemenea, nu poate fi luat concomitent cu medicamente care reduc coagularea sangelui. Aplicatie externa necontrolata poate provoca iritarea pielii pana la arsuri chimice.

3. Ceapa
Un foarte cunoscut antiseptic si antibiotic natural. Este recomandat sa o mananci pe tot parcursul anului, si mai ales – primavara si toamna, cand creste riscul de infectii respiratorii acute. Substantele biologic active prezente in sucul si pulpa de ceapa ajuta la cresterea imunitatii, ucid agentii patogeni si normalizeaza flora intestinala, restabilesc echilibrul microbian al cavitatii bucale.

In plus, ceapa previne dezvoltarea proceselor de putrefactie in intestin, ajuta sa faci fata furunculozei si altor boli de piele. Dar aceasta planta nu ar trebui sa fie consumata in cantitati excesive, deoarece poate creste aciditatea sucului gastric, provoca tahicardie, nervozitate, tensiune arteriala, insomnie.

4. Ridiche
Sucul de ridiche este utilizat pe scara larga in medicina populara, fiind cunoscut ca remediu in cazul tusei puternica si expectorant. Acesta se caracterizeaza prin actiune inflamatorie si antiseptica – in particular, este potrivit pentru tratamentul plagilor. Sucul de ridiche este recomandat pentru a creste apetitul si normaliza functionarea sistemului digestiv. Dar este contraindicat persoanelor care sufera de gastrita, ulcer gastric si duodenal, precum si celor cu inflamatii ale tractului digestiv.

5. Hrean
In compozitia hreanului gasim o substana numita benzilizotiocianat – o varietate de antibiotice naturale. Acestea inhiba bacteriile care pot cauza guturai, tuse, gripa, inflamarea rinichilor, vezicii urinare si ale tractului urinar. Se spune ca eficacitatea de 10-grame de hrean poate fi echivalata cu cea a 20 de grame de antibiotice sintetice.

6. Grapefruit
Proprietatile antibiotice sunt atribuite substantelor amare continute in pulpa, si pielea fructelor de grapefruit. Ele sunt capabile sa distruga nu numai virusuri, dar, de asemenea, infectii fungice. Extractul de grapefruit te ajuta sa scapi de Candida, care se poate manifesta si prin dureri de cap si dureri articulare, si sindromul de oboseala cronica.

7. Mustar
Mustarul are proprietati antibacteriene, care combat microorganismele patogene care traiesc in intestine. Nu se recomanda totusi folosirea mustarului in cazul in bolilor inflamatorii ale rinichilor, precum si a tuberculozei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img