joi, 28 martie, 2024

7 beneficii ale consumului de pere

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba de alimente sanatoase, abia auzi ceva despre pere, desi aceste fructe ofera o serie de beneficii pentru sanatate. Iata cateva motive pentru a manca mai des pere:

Risc scazut de boli de inima
Un studiu din 2007 publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca femeile care au mancat o dieta bogata in fructe bogate in flavonoide, cum ar fi perele si merele au avut un risc mai mic de boli coronariene. Cercetatorii au descoperit ca aceste fructe ar putea reduce riscul de mortalitate cauzata de boli cardiovasculare, in special la femeile aflate la menopauza.

Risc scazut de accident vascular cerebral
Un studiu publicat in 2011 in Stroke: Journal of American Heart Association a demonstrat ca consumul de fructe cu pulpa alba (cum ar fi perele) poate scadea dramatic riscul de accident vascular cerebral. In cadrul studiului, participantii care au mancat mai mult de 171 de grame de fructe cu pulpa alba au avut un risc de accident vascular cerebral cu 52 la suta mai scazut, comparativ cu participantii care au mancat mai putin de 75 de grame. Oamenii de stiinta au emis ipoteza ca acest lucru s-a datorat continutului bogat de fibre din aceste fructe, impreuna cu continutul ridicat de flavonoide.

Scaderea in greutate
Perele contin foarte multe fibre. De exemplu, o para mijlocie contine 20 la suta din necesarul zilnic de fibre. Fibrele sunt asociate nu numai cu un risc mai mic de accident vascular cerebral si a bolilor de inima, ci, de asemenea, s-au dovedit a fi un instrument vital in controlul greutatii. Impreuna cu o dieta adecvata si exercitii fizice, perele iti pot oferi fibrele care ai nevoie pentru a pierde in greutate.

Intarirea sistemului imunitar
Continutul ridicat de antioxidanti poate ajuta la intarirea sistemului imunitar. Daca simti ca racesti, incearca sa mananci o para sau sa bei suc de pere.

Sanatatea colonului
Continutul mare de fibre din pere poate fi, de asemenea, foarte util pentru mentinerea sanatatii colonului. De asemenea, continutul de pectina din pere poate actiona ca un laxativ usor in perioadele de constipatie.

Sursa de energie
Perele sunt o sursa grozava de energie. Pentru ca sunt atat de la indemana (proaspete sau conservate), ele pot fi usor introduse in masa de pranz a copiilor tai (sau a ta) pentru a asigura energia necesara. Zaharul din pere iti va ajuta organismul sa isi stabilizeze zaharul din sange si sa furnizeze energie.

Reducerea inflamatiilor
Perele s-au dovedit a fi, de asemenea, un mod natural de a reduce inflamatia. Continutul lor ridicat de flavonoide quercetin, reduce in mod semnificativ inflamatia. Acest lucru poate fi benefic pentru combaterea multor afectiuni inflamatorii, de la rigidizarea arterelor pana la fibromialgie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img